Sommeren vender tilbage med sol, skyfri himmel og op til 27 grader

Det bliver kun varmere henover weekenden, lyder det fra DMI.

- Har man fri og kan komme ud, så er det bare med at nyde det, lyder det fra vagthavende meteorolog Lars Henriksen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Allerede fra i dag kan der i flere dele af landet blive så varmt, at der endnu engang er mulighed for at tænde op i grillen, puste badedyrene op og nyde en is i solen.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Lars Henriksen:

- Sommeren vender tilbage, og det bliver kun varmere henover weekenden.

Et højtryk øst for Danmark blæser ifølge Lars Henriksen ind over landet og trækker varme med sig.

I de østlige egne vil temperaturerne ligge mellem 18 og 23 grader. Lokalt kan det dog blive helt op mod 25 grader allerede i dag, og hvis det sker, kan dagen kaldes en ægte sommerdag.

27 grader i weekenden

Selvom der lige nu er skyer over nogle egne, mener Lars Henriksen, det vil løsne op i løbet af formiddagen, så solen kan komme igennem. Og på trods af, at nogle danskere vil vågne op til tåge lørdag morgen, er det med udsigt til sol de fleste steder i landet.

- Tågen skal nok blive brændt af hurtigt, og så bliver det tørt med en del sol, siger meteorologen og tilføjer:

- Vi får let vind fra øst og sydøst, men man kan godt forvente 20-25 grader i den vestlige del af landet lørdag. Lokalt kan det lørdag blive helt op til 27 grader, og det lader til, at søndagen fortsætter med masser af sol og mellem 22 og 27 grader.

- (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Lidt regn, men gode udsigter

Det er ifølge Lars Henriksen ikke usædvanligt, at vejret stabiliserer sig i slutningen af august og byder på sol og høje temperaturer, fordi der stadig er varme omkring Danmark.

Vejret i august er dog ofte en anelse ustadigt, og for den nordlige del af landet kan det i denne weekend betyde en anelse regn i løbet af i dag, hvor det samtidig er varmt.

- Der er chance for regn, men det ser ud til at holde tørt de kommende dage. Også i starten af næste uge, hvor vi forventer, at det varme vejr fortsætter.

- Har man fri og kan komme ud, så er det bare med at nyde det, lyder det fra Lars Henriksen.