Sommervejret tager kraftig revanche i denne uge

Der venter en stribe dage med mulighed for 27-29 grader.

Der skal sættes helt nye tal på tavlen resten af ugen, hvor et højtryk tæt på Danmark sender lun luft op og giver mulighed for op mod 30 grader i weekenden. Her er det ved Sønderstrand i Skagen. Foto: Linda Mølgaard

Det virker næsten typisk. Sommerferien er forbi, skolerne er startet på et nyt skoleår, og hverdagen skubber feriestemningen i baggrunden. Og så kommer det lune sommervejr bragende. Og denne omgang af august gentager det sig. Denne uge bliver nemlig et gensyn med det stabile sommervejr.

Det fortæller vejrvært Louise Gade fra DR Vejret.

- Vejret resten af ugen bliver langt mere stabilt og sommerligt. Vi skal lige igennem tirsdag, hvor der stadig hænger skyer over os, og vi har enkelte byger. Men fra onsdag er der plads til 25 grader og masser af sol, siger Louise Gade.

(Foto: Grafik: Louise Gade)

Temperaturen stiger yderligere, som ugen skrider frem.

- Prognosen har 27-28 grader torsdag og helt til mandag og tirsdag. Det er ikke alle, der vil opleve termometeret kravle derop, men det bliver i store dele af landet. Varmest i den sydlige del, uddyber hun.

Sol og sommer bliver igen at finde langs de danske strande denne uge, hvor et højtryk holder de fleste skyer væk, og giver derved god plads til, at solen kan varme både land og vand op. Her er det ved Saxild strand. Foto: Karen Bjerre

Højtryk stabiliserer vejret

Det er et højtryk, der sørger for at holde byger og skyer væk fra Danmark resten af ugen. Højtrykket forventes at placere sig øst for Danmark, hvor det sørger for masser af blå himmel og roligt vejr til os.

- Vi får en højtryksryg ind over Danmark og Baltikum, og der bliver altså rigtig mange steder, hvor vi får over 25 grader, så det åbner op for en strandtur i denne uge, siger Louise Gade.

I de seneste prognoser ser denne uges varme ud til at strække sig ind i næste uge også, så der kan også sagtens blive tilføjet yderligere to metorologiske sommerdage mandag og tirsdag. Det er indtil videre blevet til to styk i august.

- Udover det stabile og varme sommervejr, så giver det mulighed for tåge i morgentimerne. Det bliver dog kun kortvarigt, fordi det bliver opløst, når solen får styrke, siger Louise Gade.