Spinkle snechancer juleaften, men vestjyderne kan være heldige

Selvom temperaturen daler i løbet af juledagene, ser det ikke ud til, at der kommer meget sne.

De kommende dage frem til og med fredag kommer til at give sol og temperaturer, der ligger i den høje ende for december. I juledagene falder temperaturen dog, men udover en Vestjylland. er der ingen nedbør, så der skal et lille julemirakel til, før vi får sne 24. december. (Foto: Bente Gelmetti)

Hvis der ligger en kælk under juletræet den 24. december, så bliver den ikke slidt op i juledagene.

For selvom det i lang tid så lovende ud med en smule sne i løbet af julen, så er udsigten i prognoserne nu anderledes. Faktisk er det kun strækningen fra Hanstholm og ned til Ringkøbing, der ser ud til at kunne holde fast i håbet om lidt sne juleaften, fortæller vejrvært Morten Lynge fra DR Vejret.

- Juledagene bliver generelt solrige men snefrie, og byder også på et markant vejrskifte, siger han og uddyber:

- Det lavtryk, som kunne have givet Danmark lidt julesne, suser nu syd om landet, hvilket holder kongeriget stort set nedbørsfrit. Samtidig sendes vinden op i det nordlige hjørne og vi får et par flotte, kølige og solskinsrige juledage 24. og 25. december. Dagtemperaturen når ikke meget mere op end 3-4 grader og da vi samtidig trods alt får en let til frisk vind, vil det minde lidt om vinter, siger han.

Temperaturen daler i juledagene, og vi kommer under frysepunktet i løbet af nætterne.

Der kan falde sne inden det bliver lunt

Spørger man DMI vil de ikke udelukke sne og skriver, at der kan falde lidt 24. december.

Men det kræver lidt af et julemirakel, før det bliver hvidt, hvis man kigger på de nuværende prognoser. Der er nemlig meget, meget få byger over os de dage. Undtagelsen er som nævnt det mest vestlige af Jylland, hvor der godt kan komme lidt nedbør. Ellers er optimismen begrænset hos Morten Lynge.

- Jokeren juleaftensdag kunne være ganske få, men næsten usandsynlige sne- eller sludbyger, der kunne liste sig ind fra Kattegat. Her er der vist brug for ligeså meget held, som i Lotto-kiosken, siger han.

Og det er faktisk kun i juledagene, at der eksisterer et spinkelt håb om snedrys. I weekenden venter vil temperaturen kortvarigt stige og der kommer regn og blæst fra nordvest.

- Natten til lørdag, altså 2. juledag, drejer vinden og dermed vejret tilbage i det genkendelige vestlige hjørne, og vi får temperaturer på 7-8 grader. Det betyder desværre også, at den igen står på masser af skyer og regn, siger Morten Lynge

Han gør dog opmærksom på, at når ugen er omme, så har vi sandsynligvis fået mere sol i den forgangne uge, end resten af måneden sammenlagt.

- Vi får i hvert fald sat noget sol ind på kontoen, lyder det.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter