Store bededag bliver store blæsedag

Store bededag ser ud til at blive usædvanligt blæsende med kraftige vindstød.

Store bededag er en stor konfirmationsdag, så der vil formentlig blive rusket en del i dannebrog rundt omkring på den festelige dag. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Der har på det seneste været meget blæst omkring store bededag.

Og nu tager vejrguderne virakken helt bogstaveligt - dagen bliver nemlig meget blæsende og kan i dén grad give sus i slips, skørter og vandkæmmet hår til landets mange konfirmationer.

Vinden tiltager, som timerne går og kulminerer om eftermiddagen med jævn til hård vind op til kuling fra øst og sydøst. Udover det vil der komme kraftige vindstød.

Nogle af prognoserne har vindstød af hård til stormende kuling og måske endda stormstød helt lokalt. Det er især i den sydlige del af landet og omkring Østersøen, at vinden vil ruske kraftigt.

Vinden tager til i løbet af fredagen - især omkring Østersøen bliver det blæsende. Vinden vil holde temperaturerne nede, og et regnvejr truer den sydvestlige del af landet. (Foto: © DR vejret)

Vil føles køligt

Temperaturerne vil store bededag toppe et sted mellem seks og 11 grader, men den kraftige blæst vil få det til at føles endnu koldere end det, termometeret viser.

På himlen vil sol og skyer kæmpe om pladsen, men det ser ud til, at skyerne vinder. Der vil nemlig være tynde, højtliggende skyer mange steder - det er dog skyer, som solen kan skinne igennem med et mælkehvidt skær.

Jo længere mod sydvest, man kommer, jo tykkere bliver skydækket, og netop i den sydvestlige del af landet er der også risiko for regn i løbet af eftermiddagen.

Sæt pavillionen i læ

Generelt går vi en stor konfirmationsweekend i møde landet over.

Lørdag og søndag vil vinden løje lidt af i forhold til store bededag, men det vil stadig være blæsende. Er der lagt op til havefest, vil det især fredag være en god idé at sætte teltet eller havepavillionen et sted med læ. Og husk så lige en tyk trøje eller vindtæt jakke.

Stadig blæsende

Natten til lørdag kommer et område med regn ind over landet. Det meste vil dryppe af i løbet af de mørke timer, men der kan godt være lidt regn i luften lørdag morgen, men derfra bliver det en tørvejrsdag.

Vinden aftager en smule, men det vil stadig være blæsende. Vinden aftager yderligere en smule søndag, hvor et nyt regnvejr kommer sydfra sidst på dagen.