Stormen Dagmar er gået i land

Stormen er gået i land i Jylland. Naturstyrelsen fraråder al færdsel i skove langs den jyske vestkyst.

Stormen Dagmar er gået i land i Vestjylland fredag formiddag. (© DR Nyheder)

Stormen Dagmar blæser weekenden i gang, men Dagmar kommer ikke alene.

Der er allerede målt vindstød med 28 meter i sekundet i Torsminde, mens Thyborøn og Blåvandshuk har målt 26 meter i sekundet.

Stormen er gået i land i Jylland. Naturstyrelsen fraråder al færdsel i skove langs den jyske vestkyst.

Dagmar får lørdag følgeskab af endnu en storm og rusker Danmark igennem.

Taber lidt pusten

- Fredagens storm præger vejret hele dagen. Det begynder med rusk og regn og bliver efterfulgt af hårdere og hårdere vindstød i løbet af eftermiddagen. Det siger DMI's vagtchef Frank Nielsen:

- Stormen har styrke af orkan. Den taber lidt af pusten på vejen, men mange steder får vi hård til stormende kuling. Vindstødene kan være af stormstyrke op til orkanstyrke, siger Frank Nielsen.

Dagmar en del regn med sig, men den blæser forholdsvis hurtigt over landet.

Lang blæsende lørdag

- Det bliver en våd storm, hvor den såkaldte vindtop varer et par timer hvert sted. De fleste steder bliver vinden 15-20 meter i sekundet, mens vindstødene ligger mellem 25 og op til over 30 meter i sekundet.

Vinden aftager dog hurtigt i løbet af natten over hele landet, lyder det fra vagtchefen.

- Lørdag kommer det til at blæse i længere tid over hele Danmark på én gang. Det bliver sejt og langtrukkent, men søndag vender vi langsomt tilbage til normal vind, siger han.

Med to storme på vej ind over Danmark varsler DMI voldsomt vejr og forhøjet vandstand i de kommende dage. (© DR Nyheder)

Temperaturen vil alle dage ligge på mellem fem og otte grader, men på grund af blæsten kommer det til at føles som frostvejr. Nogle skyer gemmer også på slud eller hagl.

Stormvejret påvirker samtidig vandet langs landets kyster, hvor der varsles om forhøjet vandstand.

Det gælder både ved Vadehavet og Vestkysten, i Limfjorden, Roskilde Fjord, i Nordsjælland og generelt kysterne langs Øresund.

- Der er varsel om forhøjet vandstand helt frem til søndag.

DR Nyheder/ritzau/