Strålende vejr til hval-obduktion

Det gode vejr fortsætter. Især i Nordjylland, hvor den strandede finhval i dag skal obduceres.

Det er en stor historie med finhvalen, som i går strandede ved Blokhus i Nordjylland.

Det er første gang siden 1945, at en hval er strandet på den kyststrækning. Men det er ikke sjældent, at man ser hvaler i de danske farvande. Det fortæller Carl Kinze som er havbiolog og specialist i hvaler.

Hvorfor denne hval er strandet, er stadig uvist, men det er helt sikkert ikke på grund af årstiden eller havstrømme. Det er heller ikke, som det ellers var formodet, på grund af kollision med et fartøj, fortsætter Carl Kinze.

Folk valfarter til Blokhus

Onsdag eftermiddag fik Esben Munch taget dette flotte billede af det enorme dyr og den store folkemængde, som har taget turen til Blokhus for at se det sjældne syn.

I dag skal den strandede hval obduceres. Det bliver gjort på stranden ved Blokhus, hvor hvalen på 15-20 meter og en vægt på cirka 30 ton strandede i tirsdags. Se mere her

De mange folk, som valfarter til Blokhus for at opleve det store dyr, kommer til at få strålende vejr. Solen kommer til at være fremme i hele landet - især i Nordjylland. Klik her for yderligere forklaring.

Temperaturen falder hurtigt

Dagen kan også give enkelte byger med slud, sne eller hagl.

Vinden bliver svag i dag og kan højest komme op på en hård vindstyrke langs kysterne, ellers bliver den svag til frisk.

Temperaturerne lister sig op på 5-6 grader, og når solen går ned ved halv sekstiden, falder temperaturen hurtigt.

Det betyder igen en aften og nat med minusgrader, og de bygerne, der kommer, kan have nedbør i form af slud, sne eller hagl.

  • Print
  • Del artiklen: