Sydpå i efterårsferien? Så husk regntøj og en varm trøje

Et gevaldigt uvejr venter Sydeuropa fra weekenden.

Uvejret ser ud til at holde ved ugen ud. (Foto: YARA NARDI © Scanpix)

Det er nemt at finde motivationen til at drømme sig mod sydlige egne, når man kigger på den kombination, som mange danskere står midt i. En ferieuge i skolernes ferieår, et regnfuldt efterårsvejr i Danmark og udbetale feriepenge.

Men det kan godt være, der ikke kommer helt så meget gang i bookningerne, hvis man tager langtidsudsigterne for vejret med i overvejelserne.

Der venter nemlig en uge med uroligt vejr, fortæller meteorolog ved DR Vejret Søren Jacobsen.

- Der er flere lavtryk, der kommer til at dominere vejret i uge 42. Værst bliver det i Italien og øerne i Middelhavet, og senere på ugen breder det sig, og det bliver køligt og ustadigt vejr i hele uge 42, siger han.

- Hvis man for eksempel har taget en rejse til Split (Kroatien, red.) og tænker, at jeg skal opleve sol og sommer, så bliver man skuffet.

Holder ved ugen ud

Uvejret, der bringer regn, torden, lyn og lavere temperaturer med sig, ser ud til at blive hængende over det sydlige Europa i hvert fald indtil søndag i slutningen af efterårsferien.

Der kommer dog en lille ændring omkring onsdag, hvor et af lavtrykkene bevæger sig nordpå og runder Skandinavien. Men der tager et nyt lavtryk over, og det betyder altså, at Italien, Frankrig og det nordlige af Spanien får en runde mere, siger Søren Jacobsen.

- Det bliver koldt i hele Nordvesteuropa. Vi får meget uroligt vejr fra og med natten til søndag, og det forstærkes mandag af et uvejr, der kommer op over Sicilien. Der forventes det, at der kommer rigtig meget nedbør på Sicilien, i resten af Italien, Kroatien, Montenegro, Grækenland og Albanien.

- De kommer til at stå i silende regn.

Solchancerne findes endnu

Har man endnu ikke flybilletten og hotelreservertionen på plads, men gerne vil have lidt mere lunt og solrigt vejr, så kan det dog stadig lade sig gøre.

Der er nemlig steder, der ser ud til at slippe for det triste efterårsvejr, siger Søren Jacobsen.

- Langs Algarve-kysten og ved Sevilla, men også på Cypern og i den østlige del af Middelhavet vil det opleves sensommerligt. Temperaturen vil her være over 20 grader.

Facebook
Twitter