Termometeret tager et dyk, men det bliver en varm start på Touren

De næste par dage bliver med mere afdæmpet vejr.

Der har været stor forskel på, hvordan vejret har udspillet sig de seneste par dage, og der kan sagtens være store regionale forskelle den kommende uge. Her er det ved Uggerby Strand. Foto: Amanda Ahm Krag

Mens termometeret passerede 30 grader mange steder mod øst, så kneb det gevaldigt med at se mere end 15 grader i den vestlige del af landet.

Men i de kommende dage ser vejret ud til at blive mere ligeligt fordelt. Og det bliver uden svedeture eller behov for at sikre kælderen mod vand, siger meteorolog ved DR Vejret Søren Jacobsen.

- Man bliver hverken ædt op af tordenfluer ellers skyllet væk af skybrud de næste dage, siger han med reference til de store kontraster i vejret på den første hverdag i skolernes sommerferie.

- Det meget lure vejr mandag kommer først for alvor tilbage fredag, så allerede tirsdag kommer vi ind i en mere behagelig luftmasse, 20-22 grader, tørvejr og plads til solen, siger han.

De kommende dage bliver det en mere afdæmpet varme, end hvad nogle egne af landet fik mandag. Grafik: Søren Jacobsen

Usikre prognoser

Inden vi når til fredag, vil der dog være ret store udsving i, hvad vi kan forvente os af himlen over os. Det bliver dog næppe en tangering af de 31,5 grader, vi fik mandag, der for nuværende er årets højeste temperatur.

Men sommeren kommer stadig - blot i mere klassisk dansk afskygning, siger Søren Jacobsen.

- Der er faktisk et aber dabei allerede onsdag. Det bliver igen lidt varmere, men der er en usikkerhed i prognosen, så fra sidst på dagen onsdag til starten af dagen torsdag kan der godt komme regn og tordenbyger mod øst, siger han.

Temperaturen onsdag og torsdag ligger mellem 20 og 23 grader de fleste steder, lokalt varmere, med de højeste temperaturer i de sydlige egne.

Mandag delte vejret landet op i to dele. Mens man som her i Aabenraa stod op til silende regn og torden, var der sol og varme mod øst. Resten af ugen bliver det mere ligeligt, og det ser tørt ud indtil natten mellem onsdag og torsdag.

Varm start på Tour de France

Når blikket lander på fredag i femdøgs-prognosen, står der 27 grader, men der kan også være andet end varmen, som cykelrytterne bemærker fredag. Mens de mange kilometer skal forceres, kan det nemlig også give vand, siger Søren Jacobsen.

- Fredag bygger der rigtig god varme op sydfra, og så kommer der igen en frontzone med regn og tordenbyger. Men det bliver en lummervarm dag fredag til Tour de France-starten med enkeltstart fredag i København, siger Søren Jacobsen.