Tidligere vejrvært kritiserer DR's klimadækning: Klimaet kan ikke dækkes nok

Denne sommers hedebølger, skovbrande og oversvømmelser har fået en række nuværende og tidligere værter på DR til at kritisere DR for ikke at dække klimakrisen i tilstrækkelig grad.

En af dem er meteorolog og tidligere vejrvært hos DR, Jesper Theilgaard, som beskæftigede sig med vejret i DR i over 25 år, indtil han stoppede i 2018.

I aftenens Deadline på DR2 kritiserer han sin tidligere arbejdsplads for blandt andet kun at dække enkeltstående afledte hændelser af klimaforandringerne:

- DR skal ikke kun berette om hændelser, men også hvorfor de sker, siger han.

Theilgaard mener slet ikke, at klimaet kan dækkes nok og opfordrer DR til at lave et ugentlig klimaprogram, som er tilfældet med andre stofområder:

- Der er rigeligt at snakke om. Jeg kunne lave 52 udsendelser, én om ugen, uden problemer, der er så mange facetter i klimaproblematikken, som vi skal have styr på, siger han.

Chefredaktør i DR Nyheder, Thomas Falbe, kalder klimaet et af de vigtigste stofområer i DR.

- Vi har gjort det til en særskilt vigtig dækning i år, som allerede har præget vores dækning meget, og vi prøver på alle tænkelige måder at bringe det frem og sætte det til diskussion, siger han.

Se hele interviewet med DR's tidligere vejrvært, og hele chefredaktør i DR Nyheder, Thomas Falbes, svar på kritikken i Deadline på DRTV.