Torsdag bliver årets første sommerdag

Men der kommer også regn- og tordenbyger

Endelig ser det ud til at lykkes: Temperaturer over 25 grader! Allerede fra morgenstunden ligger temperaturen over 15 grader de fleste steder og den vil stige til ca. 25 grader mange steder på især Fyn, Sjælland og Lolland-Falster, men også Midt- og Østjylland har en chance.

Sommerdag

Når de 25 grader påkalder sig så meget opmærksomhed, så er det fordi definitionen på en sommerdag er, at der mindst ét sted i Danmark (på en officiel målestation) måles mindst 25,0 grader. Når man så efterfølgende skal have et hurtigt overblik over en sommer, kan man se antallet af sommerdage og så sammenligne med andre år.

Sol og regn

Torsdagen begynder med strålende sol i hele landet, men midt på dagen trækker der skyer indover Vestjylland. I løbet af eftermiddagen breder skyerne sig til resten af Jylland samt Fyn og der kommer regn- eller tordenbyger i Vestjylland. Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Bornholm får en flot dag med masser af sol. I aftentimerne vil der kunne komme regn- og tordenbyger mange steder, men ikke på Bornholm.

Vinden bliver mærkbar

Det bliver jævn eller frisk vind fra sydøst i dag og det betyder at de kyster, der vender den vej, vil få noget lavere temperaturer end resten af landet. Vandets temperatur ligger typisk på 10 til 15 grader og derfor bliver den ellers så lune luft afkølet når den passerer henover havoverfladen.

  • Print
  • Del artiklen: