Træt af tordenbyger? DR Vejrets guide til tørvejr i august

Det danske sommervejr går noget ad bakke den kommende tid, men der er muligheder for tørvejr i Europa.

Bygeskyer trækker op nær Aalborg (Foto: Torben Holmelund © DR BRugerbillede)

Selv om skoleferien er slut, så er der jo stadig nogle, der har deres ferie i slutningen af august. Er du en af dem og lidt træt af udsigten til faldende temperaturer og ustadigt vejr her i landet, ja, så kan der stadig findes tørre pletter i Europa.

Et kig på hvor der forventes at falde nedbør i de kommende to uger afslører, at det er i Sydeuropa, at tørvejret skal findes. Det er måske ikke super overraskende, men heller ikke i Sydeuropa er det ligegyldigt hvor du tager hen.

Kig godt på grafikken herunder; Farverne angiver den samlede mængde forventet nedbør frem til slutningen af uge 34. Jo mere mørkviolette farver, jo mere regn forventes der.

Dataene er fra den amerikanske globale vejrmodel og skalaen nederst er i mm.

Grafikken viser den samlede nedbør i Europa frem til 25. august. Hvide områder er helt tørre, grønne områder er med meget lidt regn, mens de violette farver angiver meget nedbør. (Foto: Grafik: wetterzentrale.de © wetterzentrale.de)

Her er tørvejret

En ferie helt uden nedbør bør kunne findes mod sydvest på den Iberiske halvø, især den sydlige del af Portugal, fra Lissabon til Algarve.

Også de græske øer ligner et oplagt bud på tørvejr og solskin. De klassiske øer som Rhodos og Karpathos ligger godt i strømningen. Og tildels også Kreta og de italienske øer Sardinien og Sicilien får kun meget lidt nedbør. Izmir, kysten i det vestligste Tyrkiet ser også helt tørlagt ud.

Fin dansk sensommer i uge 35

Årsagen til at vejret er tørrest der de kommende dage, har at gøre med hvor Azoer-højtrykket placerer sin tyngde. Når vi får mere vestenvind på vores breddegrader og faldende temperaturer, så læner Azoerhøjtrykket sig ind over Middelhavsområdet og det giver mere stabilt vejr på de kanter.

Det er især i denne uge og næste uge, at vejret lejrer som ovenstående, men allerede i den sidste uge i august (uge 35), er der også hjemlige muligheder for nogenlunde stabilt vejr.

DMI's månedprognose taler om gode muligheder for stabilt vejr i Danmark i uge 35 med højtryksryg og gode solskinstimer og temperaturer på den lune side.

Facebook
Twitter