Tredje storm i år på vej til Storbritannien

Stormlavtrykket har kurs mod Danmark de kommende dage.

Stormen Erik sendte i februar store bølger ind over kysten ved Dawlish i den sydvestlige del af Storbritannien. REUTERS/Toby Melville (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Først var det Erik. Så kom Freya, og nu blæser Gareth ind over Storbritannien med høje vindstød og masser af regn.

De britiske øer har på årets tre første måneder fået tre navngivne og ødelæggende storme ind fra Atlanten.

Stormen Erik var den første til at blæse ind over de britiske øer den 8. og 9. februar, og forårsagede både lokale oversvømmelser og vindstød af orkanstyrke.

Danmark blev også ramt af blæst, men i langt mindre grad, og lavtrykket fortsatte sin kurs nordpå.

I dagene omkring den 3. og 4. marts ramte stormen Freya, som også gav Danmark et mærkbart blæsevejr og forhøjet vandstand ved Vadehavet.

Gareth rammer i eftermiddag

Stormen Gareth er forudset til at kaste vindstød af sig på op til orkanstød, ligesom stormen Erik også gjorde. Prognoserne melder desuden om regnmængder lokalt op til 40 millimeter, hvilket svarer til nedbørsmængden for hele marts måned i Danmark.

Stormlavtrykket på vej mod Danmark

I løbet af i morgen tager lavtrykket, som giver Storbritannien vind og vand i dag, turen hen over Nordsøen og passerer lige henover Danmark. Og det er ikke så ringe endda.

Det betyder nemlig, at størstedelen af blæsevejret rammer syd for Danmark, så vi de kommende dage kan nøjes med en jævn til hård vind, der stedvis vil være med kuling og hårde vindstød. Vi slipper altså for den storm, som britterne må døje med i dag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk