To tropiske storme ved USA: ‘Marco er gået i stå. Laura forventes at tage til i styrke’

Marco og Laura kan udvikle sig, men sandsynligvis ikke til voldsomt vejr.

Her ses den tropiske storm Laura over Puerto Rico på vej mod Haiti; og den tropiske storm Marco mellem Cuba og Yucatan halvøen i Mexico. (Foto: - © Scanpix)

Ifølge DR’s meteorolog Søren Jacobsen vil de to tropiske storme ved USA sandsynligvis ikke udvikle sig til meget voldsomme orkaner.

- Der er ikke nogen af de to tropiske storme, der er forudset til at blive voldsomme, men de har begge to retning mod Louisiana-kysten, så der vil komme nogle dage med ustadigt, blæsende og vådt vejr, siger Søren Jacobsen.

Den tropiske storm Marco, som lige nu hænger over den Mexicanske Golf, vil sandsynligvis ramme den amerikanske delstat Louisiana senere i dag, mens Laura det næste døgns tid vil hærge den cubanske sydkyst, inden den om cirka tre dage vil komme til USA.

Søndag opgraderede Marco sig fra storm til orkan, men nu kategoriseres den igen som en tropisk storm med vindstyrke 11.

Ifølge Søren Jacobsen kan man ikke med sikkerhed sige, hvordan Marco vil udvikle sig, men den vil sandsynligvis ikke resultere i de store ødelæggelser.

  • Folk binder deres både fast. 23. august 2020. New Orleans, Louisiana. (Foto: SEAN GARDNER © Scanpix)
  • Folk venter i lange køer for at købe brandstof. 23. august 2020. New Orleans, Louisiana. (Foto: SEAN GARDNER © Scanpix)
  • Mange forbereder sig på de tropiske storme ved at købe forsyninger. 23. august 2020. New Orleans, Louisiana. (Foto: SEAN GARDNER © Scanpix)
  • Arbejdere dækker vinduer til. 23. august 2020. New Orleans, Louisiana. (Foto: SEAN GARDNER © Scanpix)
1 / 4

- Marco er gået i stå og vil nok ikke gøre den store skade. Den kan forsvinde, og den kan blive til en orkan. Uanset hvad, vil det være en lille orkan, som dog kan give vand, siger Søren Jacobsen.

De to tropiske storme vurderes lige nu til at have samme vindstyrke, men i modsætning til Marco kan den tropiske storm Laura udvikle sig til en orkan i kategori 2 med en vindhastighed på omrkring 46 meter pr. sekund.

- Laura forventes at tage til i styrke, når den har passeret Cuba. Det er i øjeblikket en storm, der bevæger sig med fart på, og den kan godt udvikle sig til en orkan med en betydelig styrke, siger Søren Jacobsen.

Ikke kun vindskade

Selvom stormene med en vindstyrke 11 sandsynligvis ikke kan destruere alting, skal man ifølge Søren Jacobsen huske, at det ikke kun er vind, der kan gøre skade.

- Det er typisk vand, der laver de største ulykker, især når en storm eller orkan ikke har en høj vindstyrke, siger meteorolog Søren Jacobsen og fortsætter:

- Det er svært at forudsige, men Laura kan komme til at lave store vandskader.

Facebook
Twitter