Udsigt til sporadisk weekend-regn

En koldfront sender mindre regnbyger ind over landet i løbet af weekenden.

Glasset med kølig hvidvin på terrassen kan pludselig blive forsynet med en sommerbyge. Men skål på det - haverne trænger! (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Danmark tørster. Se bare DMI’s tørkeindeks, som efterhånden viser høj grad af tørke i det meste af landet. Men nu kan en lille del af den danske muld se frem til lidt væde, for de nyeste prognoser antyder, at der i løbet af weekenden kan komme sporadisk regn. En god, gedigen regnvejrsdag, der for alvor kan gøre en ende på tørken, bliver det desværre ikke.

Hele landet tørster, men Bornholm er, ifølge DMI, landets tørreste kommune. Desværre ser det ud til, at lige nøjagtig Solskinsøen ikke bliver ramt af de få byger, der nu må komme i weekenden (© dmi)

En skvis til Vestjylland

Et højtryk øst for Danmark og et lavtryksområde over Vest- og Sydeuropa sender i morgen fredag fortsat en lind strøm af meget varm luft frem til os. Men i løbet af weekenden bliver luften mere ustabil, og det giver mulighed for byger hist og her. Lørdag eftermiddag vil regnen, ifølge de seneste prognoser, snitte den nordvestlige del af Jylland.

Sen søndagsregn

Lidt mere regn-action er der i løbet af søndagen og natten til mandag, hvor en koldfront passerer vestfra. Der kan give mindre, sporadiske regn- og tordenbyger byger i løbet af dagen søndag, men hen ad aftenen og omkring midnatstid ser regnen ud til at dække store dele af Jylland og Fyn. Og i løbet af natten til mandag kan bygerne brede sig til Sjælland.

Sådan ser prognoserne ud for søndag ved midnatstid.

Byger er svære at styre

Men husk nu det meteorologiske mundheld: ”Byger er svære at styre.” Det er svært for prognoserne at vide nøjagtig, hvor bygerne vil falde, fordi byger ofte er ganske lokale, de kan poppe op ud af det blå og er ofte kortvarige, men intense.