Ugen starter vådt og blæsende med risiko for skybrud

Våd mandag, men udsigt til sol og varme igen hen imod weekenden.

Det er om at huske regnjakken, for DMI melder om risiko for lokale skybrud, kraftig regn og torden i det meste af landet i dag. (Foto: Kristian Djurhuus © Ritzau Scanpix)

Mange vågner i dag til tørvejr, men der ligger en stor og vandfyldt koldfront og lurer, og den vil bevæge sig ind over hele landet i løbet af mandag.

- Fronten starter i nordvest, hvorefter den bevæger sig ind over resten af landet. Ud på eftermiddagen vil det meste af landet have regn, og i løbet af aftenen rammer det også Bornholm, siger DR's vejrvært Nina Bendixen.

Og det er ikke små mængder regn, der er i vente, for DMI har udsendt et varsel om risiko for lokale skybrud, kraftig regn og torden over stort set hele landet mandag.

Store temperaturforskelle mandag

Det, der ifølge Nina Bendixen springer mest i øjnene ved dagens våde front, er den store forskel i temperaturer landet over.

I det nordvestlige Jylland, hvor fronten starter, vil man først på dagen have 17-20 grader, mens det i den sydlige del af Danmark kan blive helt op over 30 grader.

- I den sydlige del af landet vil man først på dagen opleve meget høje temperaturer, der kommer nede fra Europa, men efterhånden som fronten bevæger sig ind over landet fra nordvest, bliver varmen skubbet væk, og temperaturen over hele landet bliver udjævnet til omkring 20 grader, siger hun.

(© DR vejret)

Sol og varme sidst på ugen

Efter den regnfulde mandag venter der et par kølige dage med temperaturer, der ikke forventes at komme op over 20 grader.

Vinden bliver ovenikøbet jævn til hård, så det bliver noget af en kontrast til sidste uges rekordvarme vejr.

Men det er heldigvis ikke helt slut med sommeren endnu, siger Nina Bendixen.

- Torsdag og fredag kommer der et højtryk ind over Danmark, og det betyder udsigt til mere stabilt vejr, højere temperaturer, mere sol og mindre vind, siger hun.

Den kommende uge byder altså på en vejrmæssig blandet landhandel, og hvis man skal i sommerhus, så er det om at huske både gummistøvler, striktrøje og badetøj.