Våd og blæsende start på ugen

De næste dage byder på regn og blæst og mulighed for vinterligt nedbør

I morgen eftermiddag ligger regnvejret over Jylland. I løbet af aftenen bevæger det sig mod øst til de resterende landsdele.

Ny uge. Nyt vejr. Det fristes man til at sige, når vi om lidt tager afsked med en weekend, der mest af alt har budt på roligt tørvejr. Mandag og tirsdag ankommer nemlig hånd i hånd med regn og blæst.

Kun lidt regn og blæst i nat

I første omgang skal vi igennem en nat, der kun byder på en lille smule regn i de sydlige landsdele, og temperaturer mellem tre og seks grader. Vinden bliver kun svag til let fra vest, langs Vestkysten stedvis op til frisk. I Nordvestjylland kan en smule opklaring sende termometeret ned omkring frysepunktet og give pletvis rimglatte veje.

Regnvejr på jysk

Mandag begynder med tørvejr til hele landet, men i løbet af eftermiddagen banker det på fra nordvest. Det er en front med regn, der vil ind, og den entrérer Jylland i eftermiddagstimerne. Om formiddagen og eftermiddagen ser det ud til at holde tørt øst for Lillebælt, samtidig kan der med lidt optimisme være kig til solen nu og da. Og det er med at nyde tørvejret, for i løbet af eftermiddagstimerne krabber regnvejret sig videre mod den østlige del af landet og når til Bornholm omkring midnat.

Sus! Vinden tiltager

Termometeret kommer til at toppe et sted mellem fem og otte grader i morgen. Samtidig tiltager vinden i løbet af dagen og bliver jævn til hård fra vestlige retninger. Og sørme om den ikke tager endnu et lille spring op ad vindstyrkeskalaen i nattetimerne og giver kuling med kraftige vindstød til den jyske vestkyst.

Tirsdag - måske med tøsne

Tirsdagen byder også på nedbør: overskyet vejr og byger flere steder. Endda byger som efterhånden kan falde som slud eller tøsne. Det bliver en kende koldere end mandagen: En enkelt til fem plusgrader, og der vil blæse en frisk vind til kuling fra nord, og ved kysterne stedvis vindstød af stormstyrke.

Først på ugen drejer vinden i nord, og det giver mulighed for lidt vinterligt nedbør. (Foto: DR Grafik)

En kold nordenvind

Omslaget i vejret skyldes et lavtryk, der sent mandag og natten til tirsdag bevæger sig ind over Danmark og videre mod sydøst. Lavtrykket sender en kold strømning fra nord og nordøst ned over Danmark tirsdag og onsdag, og det får altså temperaturerne til at dykke. Det betyder samtidig, at den nedbør, der kommer, kan bliver vinterlig. Men det bliver kun et kortvarigt vinter-kys, for senere på ugen vil mildere luft igen strømme ind over Danmark vestfra.

Facebook
Twitter