Væk med regntøjet - de næste dage byder på tørvejr

Den lavt hængende sol dominerer på fredag, men man kan også fange solen tidligere.

Sol over Skoleengen syd for Haslev i dag, hvor novembervejret viste sig fra sin flotteste side. I folden nød drøvtyggerne vejret, og de kan se frem til mere af det samme i de kommende dage. (Foto: Erik Johansen - Haslev © (C) DR brugerbillede)

De seneste dage har det været svært at holde sig tør, når man befandt sig udendørs. Og flere dage har det været gråt i gråt. Det vil ændre sig meget snart.

Der er enkelte byger i aften og i nat. De bliver ikke særligt kraftige og vil hurtigt drive forbi.

I morgen tidlig vil det holde tørt over det meste af landet. Der er overskyet i landsdelene øst for Storebælt, men i løbet af eftermiddagen kommer der lidt kig til solen og den blå himmel.

Det meste af onsdagen vil jyder og fynboer opleve en del skyer, men allerede fra morgenstunden er der chancer for sol. Sidst på eftermiddagen lukker skyerne til for solen vestfra, og i den vestlige og nordvestlige del af Jylland begynder det at regne fra tidlig aften.

Tørt fra torsdag

Det er en varmfront, som passerer landet mod nordvest, således at midt- og nordjyderne får en våd aften. Men når det er overstået, er der ikke mere regn resten af ugen.

Et højtryk skyder ryg ind over Danmark fra øst på torsdag og giver danskerne en periode med stabilt og til tider solrigt vejr.

Til gengæld falder temperaturen markant, og der vil i løbet af weekenden være nattefrost nogle steder.

Fredag bliver en solrig dag

Der er god grund til at holde solbrillerne indenfor rækkevidde på fredag. Tør luft skubbes op over landet fra syd, hvilket giver gode forudsætninger for blå himmel og en lang gåtur i den sprøde efterårsskov.

Men husk den varme sweater, hvis du begiver dig ud i den kolde, klare luft. Temperaturerne bliver etcifrede, og vi havner formentlig omkring 6 til 9 grader.

Natten byder på bidende koldt vejr. Lokalt ender termometret på to frostgrader, men der er også mange i de kystnære områder, som vil opleve det noget lunere. Her havner man omkring 2 til 5 grader.

Resten af ugen bliver der ikke brug for regntøj. Til gengæld bliver det koldt i weekenden, hvor der også kan komme nattefrost flere steder. (Foto: DR VEJRET grafik © (c) DR)

Rolige vindforhold

Der er ikke særligt meget vind i hele perioden. Frem til og med lørdag er det rolige vindforhold med svag til jævn vind omkring syd og sydøst.

Søndag tiltager vinden til mellem jævn vind og kuling. Der begynder også at komme en del skyer omkring Østersøen.

Facebook
Twitter