Varm mandag stikker næsen i sky

Ugen begynder med skyer og lummervarme med op til 30 grader.

Især i morgen formiddagen vil solen kæmpe lidt for at titte ned gennem skyerne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nu var vi ellers lige blevet vant til det; blå himmel og masser af solskin. Men efter regnvejret i går strømmer noget ustabil luft op over landet, og det giver anledning til skyer og enkelte lokale byger i morgen. Men varmen? Den løber ingen steder.

Varmest på Sjælland

Det bliver op til 30 grader varmt i morgen, og det er på Midtsjælland, man vil opleve de højeste temperaturer. Men generelt er det absolut de høje temperaturer - i slutningen af 20’erne -, der dominerer Danmarkskortet i morgen. Se bare herunder.

Mandag eftermiddag rimer på spættet skydække og høje temperaturer. (Foto: DR Grafik)

Skyer kommer der faktisk en del af i morgen, men der vil alligevel komme huller i skydækket og give løbende kig til solen. Til gengæld kan der falde en enkelt lille, lokal byge ud af skyerne i løbet af dagen. De bedste regn-chancer har Midt- og Vestjylland. Estimatet lyder lige nu på to millimeter regn på de kanter. Også nordjyderne og folk på Nordsjælland kan blive ramt af en bette byge i dagens løb.

Der er udsigt til regn i den kommende uge. Men der er kun tale om få, lokale byger, så det er ikke alle, der vil opleve regn. Og de mængder, der kommer, er desværre ikke noget, der for alvor kan gøre op med tørken.

Vi skal i den kommende uge have lidt mere ustabilt vejr, end de seneste mange uger har budt på. Midt på ugen bevæger en svag koldfront sig ind over Danmark vestfra, og den kan giver byger til især de østlige egne. Der er hele ugen tale om lokale byger, så det er langt fra alle, der vil opleve regn.

Stadig sommer

Temperaturerne er trods det stadig blussende og byder udelukkende på meteorologiske sommerdage – altså dage, hvor temperaturen når op over 25 grader. Så nej; trods skyer og smådryp er sommeren slet ikke ved at slippe os endnu.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk