Varmen er på vej: Her kan du nyde påskesolen

Ved de vestvendte kyster ser det ud til at blive særligt godt vejr, lyder det fra metereolog.

Ifølge DMI kan påskefrokosten nydes i solen flere steder i landet. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Himlen har allerede vist sig fra sin blå side i april, og i næste uge kan vi forvente endnu varmere vejr med temperaturer helt op mod 20 grader i påskedagene.

Det oplyser vagthavende metereolog hos DMI, Mette Wagner.

- Vi får rigtig godt påskevejr flere steder i landet. Der er selvfølgelig en del usikkerhed i prognoserne, fordi vejret skifter, men fredagsdøgnet kan nå op på 20 grader nogle steder i Vestjylland og på Vestsjælland.

Ifølge Mette Wagner vil temperaturerne stige fra onsdag. I påsken får vi generelt tørt vejr, og solen kommer efter alt at dømme til at skinne i det meste af Danmark, lyder det fra metereologen:

- Påskedagene starter køligt, men temperaturerne vil stige langsomt, og hen mod slutningen af næste uge ser det lunt og solrigt ud. Hvis vinden drejer mod sydøst, så strømmer der lunere luft indover os, og det vil gøre temperaturerne varmere.

Aprilvejr er utilregneligt

Ved de østvendte kyster rammer vinden først, og derfor vil det være koldere her end andre steder i landet. Mette Wagner mener dog ikke, at de østlige egne bliver snydt for sol til påskefrokosterne.

- Der ser ikke ud til at være landsdele, som bliver forfordelt, når det kommer til sol i påsken, så det er bare med at komme ud og nyde det, inden temperaturerne falder igen, siger hun.

Indtil nu har april været lunefuld. Der har både været dage med sne, dage med sol og voldsomme byger, og imens har temperaturerne også svinget gevaldigt.

I morges vågnede vi for eksempel op efter den koldeste aprilnat i 28 år.

- Termometret røg under minus fem grader i nat, men vi har også haft mange varme dage og nætter. Sådan er april. Vejret skifter meget og hurtigt. Jeg plejer at sige, at vi skal alle vejrtyper igennem. Det er sjældent, at det samme sker flere dage i træk i april, påpeger Mette Wagner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk