Varmen kommer igen - formentlig for sidste gang i år

Vi får temperaturer på mellem 15 og 20 grader fra onsdag til fredag.

(ARKIV) Ifølge DMI vil temperaturene snige sig op mellem 15 og 20 grader. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Du kan godt pakke hue og vanter væk igen, for den kommende uge kommer til at byde på lune dage - nok årets sidste af slagsen.

Ifølge DMI er det i hvert fald om at komme ud og nyde varmen, mens man kan.

Temperaturene vil snige sig op mellem 15 og 20 grader omkring onsdag, og det skulle gerne holde helt indtil fredag, siger vagthavende meteorolog Henning Gisselø.

- Det er bestemt ikke hvert år, vi oplever de her temperaturer så sent på året, men det er ikke usædvanligt, siger han.

Tilbage i oktober 2013 kunne man måle lignende temperaturer. I månedens sidste dage sneg temperaturen sig op omkring 17 grader

Varmluft fra central og øst Europa

De lune temperaturer skyldes varm luft fra Central- og Østeuropa, der fragtes mod nord af vinden. Da temperaturerne mod syd fortsat ligger omkring de 20 grader, kan de rette vindforhold betyde et par varme dage i Danmark.

- I Central- og Østeuropa begynder varmen også at falde, så det er en god idé at nyde det gode vejr og ikke regne med, at der kommer flere af den slags dage, siger Henning Gisselø, der forklarer, at de ikke har noget at gøre med den varme sommer, vi har haft i år.

Det vil primært være Sønderjylland og Lolland-Falster, der kan nyde godt af varmen, mens den vestlige del af landet hurtigt vil opleve flere skyer og koldere vejr.

- Lørdag vil det igen blive noget mere uldent i vejret, siger Henning Gisselø.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk