Varmen udebliver fortsat fra vejrudsigten

Vejret er stabilt, men det kræver fortsat tålmodighed før vi når til mere end 10-12 grader.

April har givet os sol, byger og blæst den seneste uge, og temperaturen har haft svært ved at nå meget over 10 grader. Vi skal også godt ind i maj, før prognoserne har en ændring på det område. Her er det ved Lyngå. Foto: Tove Skipper

Der kommer fortsat til at være brug for hue og handsker den næste tid. Vejret lader nemlig fortsat det lune vejrskifte vente.

Det fortæller meteorolog ved DR Vejret Mikael Jarnvig.

- Det er som om den rigtige varme luft fra syd ikke rigtig kan komme op til os i Nordeuropa. Det er faktisk kun Spanien, der mærker den for tiden, og det er så alt for meget.

Spanien har netop slået rekorden for højeste temperatur målt i april, da der onsdag aften blev målt 37,6 grader i El Granado.

Og mens den hedebølge fortsætter og faktisk bliver med højere temperaturer i dag og fredag, så har prognoserne stadig nattefrost i Danmark.

Så for dem, der starter dagen tidligt, er der stadig brug for dele af vintergarderoben. Den kommende nat vil der være udpræget frost i det meste af landet, med temperaturer ned til to graders frost mange steder.

- Til gengæld ligger resten af den kolde vinterluft rimelig stabilt over Nordskandinavien og Norskehavet. Sådan en vejrsituation giver overvejende vestlig vind i Danmark, og så bliver det ikke særlig varmt, siger Mikael Jarnvig.

Maj begynder, som april slutter

April har ellers givet os en periode med lunt og stabilt forårsvejr, da vi midt i måneden havde et højtryk liggende over Skandinavien. Det gav os også årets hidtil højeste temperatur, da vi 22. april nåede 20,7 grader. Siden tirsdag har vejret skiftet, og vi har ikke set højere temperaturer end 12 grader.

- Hvis vi i Danmark skal have rigtig lunt forårsvejr, så skal vi have vinden om i syd. Det kræver, at der kommer et ordentligt højtryk op over Mellem- og Østeuropa. Og det er der bare ikke udsigt til i de næste 8-10 dage, siger meteorolog ved DR Vejret Mikael Jarnvig.

Selvom temperaturen for en del liggere lavere end, hvad de håber på, så begynder foråret at vise sig i naturen. Her er det tulipaner i tusindvis ved Fole, nær Ribe. Foto: Torben Hestehave

Selvom den uge med stabilt, tørt og lunt vejr fik nogen til at håbe, at den lune del af foråret nu var her, så har april 2023 faktisk været næsten, som vi kan forvente.

På nuværende tidspunkt er vi kun en smule under klimanormalens niveau for middeltemperaturen, der i seneste periode har været på 7,2 grader. Det er 0,2 grader over det aktuelle niveau, med tre dage tilbage af måneden.

- Langt de fleste dage bliver med stort set tørt vejr og der skal nok komme pæne dage med sol og 10-15 grader, men over det niveau skal man ikke forvente, før vi er kommet et stykke ind i maj, siger Mikael Jarnvig.