Varmeregningen bliver ikke udfordret i den kommende uge

Muligt skift til kulde i slutningen af måneden

Monotone bølgeslag under tætte skyer (Foto: Niels Christian Aahøj Bech © DR BRUGERBILLEDER)

En monotoni som bølgeslaget mod kysten har indfundet sig i vejret i Danmark; et temperatur niveau omkring de 10 grader - lidt under til natten og lidt højere til middagsstunden er tilbagevendende.

Selv om vejret ser ud til at blive knap så vådt fra onsdag, så vil dis og tågebanker forekomme i de luftmasser som presser på.

Novembers månedsmiddel ligger i denne weekend på 8,4 grader, og den næste uge ser det ikke ud til vi nærmer os novembers normale døgnmiddel på 4,7 grader.

Alle prognoser tyder på ganske lune luftmasser i hvert fald til og med næste weekend. Det er stærke lavtryk i Atlanterhavet der skubber varme op over det europæiske kontinent og den varme ankommer også til Danmark

Kulde på de lange udsigter?

Lidt mere spændende er det hvorvidt der kommer snekold luft til Danmark i slutningen af november.

Et kig på de såkaldte ensemble prognoserfra den amerikanske globale model, afslører en statistisk øgende sandsynlighed for at det sker på et eller andet tidspunkt i den sidste uge i november.

De sidste par dage er kommet flere prognosemedlemmer af ensemblet som viser kolde tænder i slutningen af måneden.

En ensemble prognose er en matematisk metode til at undersøge hvilke retninger vejret kan udvikle sig, hvis det ikke vil udvikle sig som hovedprognosen regner sig frem til.

Facebook
Twitter