Vejr at vide: Derfor får vi rusk og regn

Vejret er nu typisk for efteråret med blæst og senere også regn. Nedenunder får du detaljerne,

Efterårsblæsten giver tirsdag og onsdag hvide skumtoppe på bølgerne i Kattegat. Her nær Aalbæk. (Foto: Inger Nielsen © brugerbillede)

Oktobervejret har i dag skruet op for efterårs-parameteret med blæst og regn. Vi er gået fra en stillestående tåge med næsten ingen vind til grå efterårshimmel, blæst og senere regn.

Vejrvært Anja Fonseca har siddet og set på vejrkort de sidste par dage. Danmark ligger mellem et højtryk, der løber ned over Skandinavien, og et lavtryk, som ligger vest for os.

1. Hvad gør de to tryk for vejret i Danmark?

- Lavtrykket, som løber ind mod Nordsøen, skubber fronten med sig. Højtrykket løber ned over Skandinavien, siger hun.

- Fronten kan ikke trække igennem landet på grund af højtrykket. Vinden, som kommer fra sydøst, skærpes i dag, fordi trykket ændrer sig over en kort afstand.

2. Vinden kan blæse frakkekraven op over ørerne. Hvordan vil du beskrive den aktuelle vind?

- Vinden er jævn til kuling og kommer fra sydøstlige retninger. Onsdag får vinden et ekstra nøk, så den bliver frisk til kuling. Alle kysterne vil opleve mere blæst end inde i landet.

3. Hvor længe kan vi forvente denne blæst?

- Onsdag med for allerede natten til torsdag vil vinden tage lidt af. Den fortsætter så som let til frisk vind og ved kysterne op til hård. Det er typiske vindforhold i Danmark på denne årstid.

4. Der er også regn på vej fra sydvest. Bliver det regntøjsvejr de næste dage?

Vinduerne kan onsdag blive vasket i regnvand, (Foto: Winnie Ebbesen © Brugerbillede)

- Regnvejret begynder i eftermiddag i de sydvestlige egne. I aften og nat trækker regnen op over næsten hele landet. Dog ser det ud til, at bornholmerne får tørvejr onsdag, mens resten af landet får regn af og til i løbet af dagen

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk