Vejret deler Danmark: Is og strandvejr eller tisregn og tordenkaffe

De østlige egne får det svedende varmt med 29 grader, mens Vestdanmark har udsigt til et voldsomt regnvejr.

Vejret lørdag den 25 juni 2016 (Foto: DR vejret © DR vejret)

På Bornholm og i København er det ikke umuligt, at termometret kryber op i underkanten af de 30 grader i dag. Det bliver lummert og lidt diset, og især på Sjælland er der risiko for en byge ved middagstid – måske også med torden.

Ellers er der gode chancer for solskin på den ellers lidt disede himmel. Risikoen for byger er noget mindre på Bornholm end på Sjælland, men kan ikke udelukkes helt.

Generelt gælder det, at jo længere vestpå man kommer, jo lavere bliver temperaturen og jo større sandsynlighed er der for en ordentlig skylle. Ved vestkysten kommer man nok næppe over 19 grader i dag.

Vest for Storebælt er der også mange skyer, og regnen bygger op i løbet af formiddagen. Det kan blive til både kraftig regn og torden - især i området omkring Lillebælt.

Mere regn mod vest

Regnen rykker nordover og lidt mod vest i løbet af eftermiddagen, så i Jylland må man forvente en god skylle i dag. Men det slutter ikke her.

I aftentimerne trækker mere regn op fra Nordtyskland med kurs op over Jylland og Vestfyn. Det kan give både kraftig regn og torden.

Muligheden for lokale skybrud er også til stede, men det er i skrivende stund for tidligt at sige noget om.

Som prognosen ser ud lige nu, dækker den værste regn Syd- og Vestfyn, Sønderjylland og en god del af Midt- og Vestjylland. Resten af Jylland kan sagtens også få regn og torden, men det ser ikke ud til at blive lige så kraftigt her.

Vejret lørdag aften og nat (Foto: DR vejret © DR vejret)

Det obligatoriske forbehold

Men prognosen skal tages med forbehold, for der er store usikkerheder forbundet med forudsigelserne i øjeblikket.

Når temperaturkontrasten er så stor som 10 grader på tværs af landet, kan det næsten ikke undgås, at det giver et ordentligt tordenbrag.

Men det betyder også, at hvis vejret udvikler sig en ganske lille smule anderledes end forudsagt, så kan det ændre sig ret meget fra det forventede.