Vejret i næste uge: Iskoldt og snebyger

Kulden jager hen over landet og der kommer snebyger flere steder i landet. Efterhånden bliver der også risiko for snefygning.

Særdeles kold luft fra det russiske kontinent fortsætter sin vej ned over Danmark i den kommende uge.

Frost døgnet rundt

Hele denne søndag har temperaturen ikke været over frysepunktet og i nat skal vi ned på ca. 8 frostgrader, som det laveste. Vinden øger sagte og derfor får vi så småt sat gang i snefygning, men det bliver mere omfattende i løbet af i morgen mandag.

Snebyger, især på Bornholm

Snebygerne er allerede på fremmarch ned over landet fra nordøst. De mest udsatte egne er de områder, som grænser op til de østvendte kyster i Kattegat og ved Østersøen. Navnlig Bornholm står på mål med en del snebyger. På tirsdag ser det ud til, at snebygerne bliver mere ’levedygtige’ og derfor kan bygerne fortsætte ind over landområder og give sne til større dele af landet.

Snefygning og ’følte’ frostgrader

Kombinationen mellem snebyger og tiltagende vind giver efterhånden snefygning. I løbet af mandag blæser det op med en jævn til hård vind fra nordøst og især på Bornholm vil vinden være kraftig, da den ikke møder så megen modstand fra landjord.

På tirsdag får vinden endda ekstra kraft ved kysterne, hvor vi kan nå en lille kuling. Det giver selvsagt større risiko for snefygning. Yderligere bliver det isnende koldt, dagens højeste temperaturer kommer til at være på maksimalt 6 til 2 frostgrader. Sammenholdes den målte temperatur med vindforholdene, vil det føles særdeles koldt. Ifølge kuldeindekset svarer 6 frostgrader i en hård vind til minus 15 grader.

Den kommende uge ser derfor ud til at forløbe med gedigen kulde, snebyger på de udsatte områder og en overgang snefygning. Ind i mellem skulle der selvfølgelig også være plads til flot frostklart vejr.

  • Print
  • Del artiklen: