Vejret skruer op for vinteren

Mindre sol og mere vind vil give koldt vintervejr til feriens sidste dage.

Solen har skinnet fra en næsten skyfri himmel i dag, og med en næsten umærkelig vind, så kunne man også mærke solens varme mod huden.

Foråret lurer lige om hjørnet, men vinteren er ikke forbi.

Onsdag ligner endnu en smuk dag med sol flere steder, men vinden tager til med en frisk vind, og ved vestkysten op til hård vind. Flere skyer vil også drive henover himlen og dæmpe solens varme.

Natten til torsdag aftager vinden igen og bliver svag, og med temperaturer lige omkring nul eller lidt under, vil et nedbørsområde over Sjælland, øerne og Bornholm falde som sne.

Om dagen vil det holde tørt, men for det meste være skyet.

Vinden hæver chillfaktoren

Fredag bliver generelt tør med undtagelse af lidt snebyger ved vestkysten. Herefter bliver det gradvist varmere, men vinden tager også til.

Derfor vil de nævnte temperaturer som regel føles markant lavere. Se DMI's kuldeindeks her for at se, hvor lave temperaturerne vil føles.

Weekendens første dag bliver ledsaget af en frisk vind til kuling fra omkring syd og temperaturer mellem tre og syv varmegrader. Det betyder også, at den nedbør, der falder, vil starte som slud eller sne, men lande som regn.

Søndagen hæver temperaturindsatsen til mellem fem og otte grader med samme vindforhold som om lørdagen dog med en mere sydvestlig vindretning. Solen kan godt kigge forbi de nord- og østlige egne først på dagen.

  • Print
  • Del artiklen: