Vejret viser samfundssind: Milde dage på vej

Coronasmitten har ringere vilkår udendørs, og vejret er med danskerne de næste par dage.

Her er en familie fra Herning trukket ud i skoven for at nyde det fine vejr på endnu en "lukkedag" i Danmark. (Foto: Jens Ole Sørensen - Herning © (C) DR brugerbillede)

De næste dage vil der hænge en snert af forår i luften. Regnen går stort set på retræte, og en mild vind suser roligt ind over landet.

Det er heldigt på flere måder.

Tusindvis af danskere er som bekendt tvunget til at blive hjemme for at hindre smittespredning, og de kan altså passende nyde karantænen udendørs. Flere eksperter har nemlig forklaret, at smitten udbredes dårligere udendørs, så det er bare om at komme ud og nyde vejret. Gerne på egen matrikel eller i passende afstand af andre.

En mild mandag

Det karantæne-venlige vejr kan vi takke en højtryksryg for. Den passerer Sydskandinavien vestfra og sørger for, at også det danske vejr kan vise samfundssind i de næste par dage.

Vi mærker det allerede så småt i dag, mandag: Det bliver nemlig mest tørvejr og med smilehuller til solen nu og da.

Termometeret lejrer sig et sted mellem syv og ti grader flankeret af kun en svag til jævn vestenvind, der stedvis kan blive frisk.

Også i nat bliver det tørt og delvist klart vejr med temperaturer mellem frysepunktet og fem graders varme.

Mens smitten har dårligere vilkår udendørs, trives de små forårsbebudere. Her lyser japanske kirsebærtræer op i det grå, men milde, vejr nær Selling i Østjylland. Fotograf: Ole Hougaard.

En todelt tirsdag

I morgen tirsdag bliver landet en smule opdelt: Mod nordvest bliver det mest skyet, og der kan komme indslag af let regn, mens det i den sydøstlige del af Danmark mest bliver tørt og med gode slatter af solskin i dagens løb.

Igen kommer termometeret helt op omkring de ti grader, hvor det bliver lunest, og vinden bliver let til frisk fra sydvest. Ude ved kysterne, hvor der er mere åbent, kan der lokalt komme op til hård vind.

Overskyet, men lun, onsdag

I løbet af onsdagen vil en svag koldfront komme forbi Danmark. Den medbringer skyer og en lille smule regn fra nordvest, men stadig også gode perioder med tørvejr.

Billedet her er fra Hammer Bakker nord for Aalborg. Det er taget for knap 12 måneder siden. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Samtidig bliver det relativt lunt med temperaturer helt op omkring 11-12 grader. Sydvestenvinden topper midt på dagen med en jævn til hård vind, men aftager ifølge prognoserne sidst på dagen.

Kulde på vej

Med andre ord arter vejret sig ret corona-venligt de næste dage. Der er rum for en god gåtur, for leg i haven og en kop kaffe på terrassen.

Men vi ved det jo godt - alting har en ende. Det kan ikke blive ved. Sidst på ugen drejer vinden om i øst og nordøst, og det relativt lune, milde forårsvejr bliver erstattet af kulde.

Facebook
Twitter
Emner: