Vejrskifte på vej: Op mod 17 grader sidst på ugen

Nattefrosten er her, men oktober ser ud til at slutte lunt.

Solen vil få lidt plads på himlen den kommende uge, men der vil fortsat være skyer. Til tider har de regn i sig. Her er det efterårssolen over Mønbroen. Foto: Maria Cramers

Isskraberen skal gerne være en fast bestanddel af din bils ekstraudstyr nu, og klarer du morgenpendlingen med muskelkraft, så er det en god idé at medbringe et par vanter. Det er nemlig blevet rigtigt efterår. Ikke bare i farverne på træernes blade, men også i vejret.

Det fortæller vejrvært ved DR Vejret Jonas Landin.

- Nætterne kommer flere steder under frysepunktet, og vi skal vænne os til, at dagtemperaturen ikke kravler meget over 12-14 grader, siger han.

- Tirsdag og onsdag bliver der lidt skyet, og solen får derfor ikke mulighed for at trænge så meget igennem.

Der er dog en undtagelse sidst på ugen.

- Både torsdag og fredag ser rigtig fine ud. Vi får et lunt pust fra sydfra, hvor temperaturen kan komme op på 16, måske endda 17 grader, siger han.

Nætterne kommer flere steder under frysepunktet i den kommende uge.

Varmere end normalt

Oktober har generelt været mere sensommerlig, end den typisk er. Det kan man blandt andet se på mængden af regn, der er faldet. Måneden igennem er det kun blevet til 38 millimeter, og med 12 dage tilbage ser det ikke ud til, at vi rammer månedens normale leje på 83 millimeter. Men der er vand at spore resten af ugen, siger Jonas Landin.

- Tirsdag trækker der et regnvejr ind fra vest, som rammer sidst på eftermiddagen og er væk i løbet af aftentimerne. Og der kommer mere vand onsdag, hvor det i løbet af dagen bliver udbredt til hele landet. Det kan godt blive en rimelig våd affære, fortæller han.

Vejrudsigten for de næste fem døgn.

Resten af ugen er der byger torsdag, fredag og lørdag, mens søndag ser ud til at holde tør.

Månedens middeltemperatur er lige nu på 10,4 grader mod en normal, der ligger på 9,8 grader. Og holder udsigterne for næste uge med, så ender måneden varmere end gennemsnittet, siger Jonas Landin.

- I det hele taget har oktober været relativ varm og tør i forhold til normalen. Prognoserne for næste uge er stadig usikre, men der er mulighed for et højtryk. Og får vi det kan næste uge blive med temperaturer op mod 16 grader, lyder det.

Facebook
Twitter