Vejrskifte skruer godt op for temperaturen de kommende dage

Der er fortsat ikke meget vand i prognoserne, og mange steder når vi 10 grader i weekenden.

Selvom temperaturen stiger de kommende dage, så bliver det kun dén, og ikke også himlen, der minder om foråret. Der vil nemlig være overskyet, men hovedsageligt tørt. Foto: Ole Hougaard

Mens februar har givet os god grund til at finde den varme garderobe frem, kan behovet de næste dage ændre sig.

Et vejrskifte bringer nemlig højere temperaturer til det danske vinterlandskab, fortæller meteorolog ved DR Vejret, Thomas Mørk.

- Ganske mild luft er på vej mod os til weekenden, og overgangen finder sted fredag, hvor et frontsystem i dagens løb skal passere landet med regn fra vest og nordvest.

Den regn vil også komme til at stå for næsten den eneste nævneværdige nedbør, vi har haft i denne uge. Siden søndag er der ikke registreret én eneste millimeter i DMI’s målestationer. Det står i stor kontrast til både starten af februar, men i særdeleshed januar, hvor der kun var fire dage uden nedbør.

Vejrskiftet kommer fredag, hvor en front skal passere med regn. (Foto: © Grafik: Thomas Mørk)

Lun luft i weekenden

Temperaturen har i februar været på et meget vanligt niveau for årstiden, hvor de fleste dage har givet os bare et par graders varme, og ofte med frost i løbet af natten og morgentimerne. Lige nu ligger månedens middeltemperatur på 2,1 grader, og månedens højeste officielle måling ligger på 8,1 grader. Det bliver der dog lavet om på i weekenden, fortæller Thomas Mørk.

- Lørdag og søndag er vi inde i en, for årstiden, lun luftmasse med temperaturer på op til 8-10 grader mange steder. Normalen er dagtemperaturer på 3,7 grader på denne tid af året, siger han.

Morgenrøde og måneskin ved Kolding havn. Foto: Eva Kristensen

Det kommer dog ikke nødvendigvis til at være et vejr, der naturligt vil lokke dig udendørs, tilføjer han.

- Det bliver næppe til forårsfornemmelser i den milde luft, for der vil være mange skyer hen over weekenden.

Men udover fredagens regnvejr, der i følge prognosen giver 1-2 millimeter regn, så venter der altså endnu en periode uden behov for en paraply i den daglige oppakning, siger meteorolog Thomas Mørk.

- Et højtryk vil i de kommende fem dage ligge syd for Danmark, og det sikrer os tørvejr efter fredagens forbigående regn. Efter weekenden er luften fortsat mild med temperaturer på mellem fem og 10 grader.