Vestenvind blæser sommerfornemmelserne væk

Vejret bliver mere ustadigt med regn og byger de kommende dage.

De bugnende rapsmarker får mere regn den kommende uge, hvor flere fronter trækker ind fra vest. Her er det ved Lendum i Vendsyssel. Foto: Jane Riberholdt

Mens denne uge gav os årets to første meteorologiske sommerdage med temperaturer på 25,9 grader i Store Jyndevad i Sønderjylland onsdag og 25,1 i Abed på Lolland torsdag, så er der nu langt til lignende temperaturer. Fælles for de dage var nemlig, at vinden kom til os fra en sydlig kant, og trak derved varmen op fra Sydeuropa. Men det er slut nu, siger vejrvært Louise Gade fra DR Vejret.

- Det er lidt af et vejrskifte, der venter i weekenden. Fredag kan vi måske lige akkurat nå 19-20 grader, men weekenden bliver noget anderledes end det stabile og solrige vejr, vi har haft, siger hun.

De kommende dage skal vi indstille os på mere afdæmpede temperaturer, men mandag slår vinden kortvarigt i syd, og det sender lun luft op over landet. Grafik: Simon Brix

- Temperaturen vil weekenden igennem næppe komme over 16 grader. Det skyldes, vi har en vestenvind, og den har været en tur over Nordsøen, som køler luften ned, siger hun.

Ustadigt vejr, men en enkelt dag skiller sig ud

Med vestenvinden følger der også mere ustadigt vejr, og det kan man også se på prognosen for de kommende dage. Her venter der flere dage med regn og byger, og første omgang kan give lidt vand til de unge, der fejrer sidste skoledag i dag.

- I løbet af eftermiddagen begynder skyer fra en front at trække ind over landet, så aften- og nattetimerne bliver med et regnvejr hængende over landet. Den sidste hale med regn kan stadig være over den østlige del af landet lørdag morgen, og der kan komme småbyger over hele landet resten af dagen, siger Louise Gade.

Diset vejr omkring Samsø, og de næste dage kan vejret opfører sig mere ustadigt med byger og regn. Foto: Ib Skou

Resten af weekenden bliver med køligere vejr, hvor temperaturen næppe når over 16-17 grader hverken lørdag og søndag. Lørdag vil vi ligge under skyer store dele af dagen, mens søndag ser ud til at give mere plads til solen.

- Mandag får vi dog lige en lun afstikker. Der skifter vinden kortvarigt over i syd, og det giver os lige en enkelt dag, hvor temperaturen kan nå 20 grader.

Ifølge prognoserne vil der den kommende uge de fleste dage være temperaturer, der ligger omkring 14-16 grader som det højeste niveau.

Forår