Vi kan stadig nå over 20 grader, inden sommeren er slut

Vejrets udvikling giver en varmere afslutning, end tidligere prognoser viste.

Især Nordjylland får en weekend med pæn plads til solen, og søndag kan vi se termometeret lande på 21 grader. Her er det Nr. Lyngby strand nord for Løkken.

Det har været svært at sætte en knappenål i danmarkskortet for, hvor man har mærket sommeren de seneste dage. Overalt i landet har det mest af alt mindet om efterårsvejr med dagtemperaturer omkring 15 grader, regn, byger og kraftig blæst. Og tidligere på ugen så det også ud til, at vi havde haft den sidste sommerlige dag med temperaturer over 20 grader.

Men weekenden kan sagtens give os oplevelsen af sommer tilbage. I hvert fald nogle steder i landet. Mens lørdag fortsat har mange byger især over Sjælland, vil de nordlige egne få plads til sol og temperaturer op til 19 grader.

Selvom temperaturer over 20 grader vender tilbage fra søndag, så bliver det ikke rene sommerfornemmelser. Ugen igennem vil der nemlig komme flere byger og skyer forbi landet.

Søndag ser det straks bedre ud. Her starter dagen med regn, men det driver væk i løbet af morgentimerne. Derfra ser det pænt ud med solen resten af dagen, og det kan trække temperaturen op mellem 19 og 21 grader.

Højtryk vender retur

Forklaringen på det efterårslignende vejr i denne uge var et svækket højtryk, der tidligere på ugen forduftede, og i stedet blev der plads til et lavtryk, der trak ned over Østersøen. Med sig kom lavere temperaturer, og adskillige indslag af regn og byger fra nord.

De seneste uge har vinden varieret meget i styrke, men det har været muligt at finde passende vind til at flyve paraglider. Den kommende uge ser vinden ud til at blive mere rolig. Her er det Bovbjerg Fyr.

Lavtrykket står til at blive liggende omkring Polen i starten af næste uge, og temperaturen ser ud til at holde sig omkring 21 grader mandag og tirsdag, så sommeren får lov at slutte pænt. Der vil dog også fortsat være både skyer og byger på himlen, så solen får ikke himlen for sig selv.

Facebook
Twitter