Vi nærmer os tocifrede minusgrader

Samtidig med de lave temperaturer, følger også en del snebyger. Dog mest mod sydøst.

Frisk vind til kuling kommer til at give problemer med snefygning - særligt på Bornholm. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er en kold tid, vi går ind i denne uge.

Her til morgen viser målinger temperaturer tæt på tocifrede frostgrader, fx ved Karup Flyvestation, hvor man var nede på minus 9,2 klokken 5 i morges.

Da solen stod op over landet, lå temperaturen på mellem minus 3 og minus 7 grader.

Selvom der kommer en del sol i dag, skal man ikke regne med, at varmen følger med. Det højeste temperaturniveau vil være mellem minus 4 og minus 1 grad, når klokken er ca. 13.

Temperaturkurven dykker hurtigt i løbet af i aften og vil formentlig igen ligge tæt på tocifrede frostgrader i de indre landsdele.

Bornholm rammes af snefygning

Flere steder i landet vil der komme snebyger i løbet af aftenen. Men det er på solskinsøen, der er mest grund til bekymrede miner. Her har DMI varslet risiko for snefygning mandag aften.

Snebygerne opstår, når den iskolde luftmasse fra nordøst, bevæger sig ud over det relativt varme havvand i Østersøen. Prognoserne for nedbør på Bornholm ser ud til at ligge på mellem 8 og 12 cm sne. Når der i løbet aften- og nattetimerne oven i købet kommer til at blæse en frisk vind til kuling, vil sneen fyge sammen i snedriver, som kan give massive trafikale udfordringer.

Også i Øst- og Sønderjylland og på Fyn vil der komme snebyger, og der kan lokalt forekomme snefygning. Dog med mere moderate snemængder på omkring et par centimeter.

I hele landet er der risiko for sneglatte veje i forbindelse med bygerne.

FacebookTwitter