VIDEO Theilgaard oplevede Black Saturday: Der var en uhyggelig stemning

De aktuelle australske skovbrande sker præcis fem år efter, at 173 mennesker mistede livet i lignende skovbrande. En begivenhed der er kendt som Black Saturday.

Skovbrandene nord for Melbourne i Australien sker nøjagtig fem år efter, at 173 mennesker omkom i skovbrande i Victoria i Australien.

Dengang i februar 2009 opstod brandene under ekstreme bushfire-vejrforhold og resulterede i Australiens højeste tab af menneskeliv ved en skovbrand.

414 mennesker blev desuden såret i brandene.

På grund af skovbrandenes eftervirkninger er denne dag blev bredt omtalt som Black Saturday.

Theilgaard oplevede Black Saturday

DR Nyheders meteorolog, Jesper Theilgaard husker tydeligt de australske skovbrande for fem år siden. Han befandt sig nemlig i Victorias hovedstad Melbourne, da brandene raserede.

- Der var 46 graders varme, og det blæste nærmest med kuling-styrke, så det var meget science fiction-agtigt. Om morgenen ville vi ud til stranden for blive kølet bare en lille smule af, men da vi kørte igennem byen, faldt bladene af trænerne, og der var virkelig en uhyggelig stemning, fortæller han.

- Da vi så kom længere ud til stranden, kunne man slet ikke være der. Det var håbløst at være nogen steder på grund af varmen og blæsten, og så lugtede det jo af røg, siger Jesper Theilgaard.

Se DRs meteorolog Jesper Theilgaard fortælle om sine oplevelser, da han befandt sig i Australien under Black Saturday, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter