VIDEO Virkelig varm weekend

De næste par dage står i varmens tegn, men byger trænger sig på fra vest og søndag bliver vi passeret af en koldfront.

Sommeren er ovre os, og man skal huske både solcreme og solbriller, hvis man skal udenfor i dag og de kommende dage.

Men varer dette flotte sommervejr ved?

Fredagen starter både lunt og flot med temperaturer, der hurtigt stiger til 20-29 grader. Men især i det jyske vil der også være et par byger, som kan være ret kraftige med lyn og torden.

Ud på eftermiddagen kan Fyn, Sjælland og øerne også blive ramt af en byge, men de aftager lidt i intensitet, og Bornholm ser ud til at gå helt fri.

Valmuer slikker sol. (Foto: © Hanneke Larsen- Varnæs, Brugerbillede.)

Temperaturen topper lørdag

Lørdag strømmer den varme luft op over landet for alvor, og temperaturen kommer mange steder op på 27 til 32 grader, lokalt i Sønderjylland endnu varmere.

Bliver varmen for meget kan man tage ud mod kysten, hvor havet holder temperaturen nede omkring de 20 til 25 grader.

Vejrskifte søndag

Søndag bliver også varm med 25-30 grader de fleste steder - lokalt i de østlige egne op til 32 grader, og især i øst vil der også være nogen sol.

Men hedebølgen tæmmes af en koldfront som skal passere landet fra vest i løbet af søndagen. Det betyder at mange steder i Jylland står man op til en dag med lidt flere skyer og regn som kan være kraftig og ledsaget af lyn og torden.

Regnvejret ser ud til at nå Sjælland i løbet af eftermiddagen, men fronten svækkes lidt på vej østover, og det bliver derfor knap så meget regn til de østlige dele af landet. Men skyer og derefter faldende temperaturer slipper man ikke for.