Vindstød af stormstyrke i den sydlige del af landet

Et hidsigt lavtryk passerer landet i dag og giver især den sydlige halvdel af landet en ordentlig omgang blæsevejr.

Solen kigger frem i de tidlige morgentimer i de østlige egne, men i resten af landet er det mest skyer, der præger himlen, og nogle steder i Vestjylland drypper det også.

Skyerne varsler om en regnfuld og blæsende dag med højeste temperaturer på 16 grader.

Regnen trækker ind fra vest allerede fra morgenstunden og omkring middag har regnen bredt sig godt ud over landet, og bedst chancer for tørvejr er nord for Limfjorden og længst mod øst.

Regnen fortsætter dog også til de nordlige og østlige egne i løbet af eftermiddagen, og samtidig breder en opklaring sig fra sydvest. Det bliver en noget beskeden opklaring med kun lidt sol og fortsat med risiko for regn i form af kraftige byger, som kan være med torden.

Kraftigste vinde mod syd

Vinden er nok den de fleste vil bemærke i dag, og det er især de sydlige landsdele, som bliver plaget af en vedholdende og kraftig vind.

Mod syd starter vinden i det sydlige og sydøstlige hjørne og bliver jævn til hård i løbet af formiddagen med kraftige vindstød. Ud på eftermiddagen går vinden i sydvest og tiltager, så det nu er en hård vind til hård kuling med risiko for vindstød af stormstyrke, som blæser ind over landet. Især ved vest og sydvendte kyster kan det endda være en stormende kuling med vindstød op til stærk storm, som river i træerne.

Blæsevejret når først til Bornholm sidst på eftermiddagen - til gengæld er det her det slipper sidst, og det er dermed først i morgen eftermiddag, bornholmerne kan se frem til aftagende vinde.

Mod nord bliver det ikke helt så slemt. Her er det mere en let til frisk nogle steder hård vind fra syd og sydøst, som efterhånden bliver mere øst og nordøstlig.

  • Print
  • Del artiklen: