Vinterferie med forår: Varm luft vælter ind over Danmark fra onsdag

Sæt kælken væk, men gem solcremen lidt endnu.

Gudenåen i vinterdis (Foto: Niels Rasmussen © DR BRugerbillede)

En tommelfingerregel her i landet siger, at når temperaturen stiger med én grad i timen fra solopgang til middag - og vi ved middagstid lander på 12 grader - så er det forår.

Helt op på så høje nagler når vi nok ikke i den kommende uge, men sidst på ugen er der klare forårstendenser, og især onsdag og fredag rammer vi nok 10 graders varme et par steder.

Forårsvejr er andet end solskin

Temperaturen i havet omkring Danmark er i disse dage typisk på to-tre grader, og det har stor betydning for forårsvejret i Danmark. Det er også den egentlige årsag til, at foråret kommer senere her end i landene lige syd for os.

Når den varme luft på 6-10 grader vælter ind over Danmark på onsdag, vil den være ret så fugtig, og derfor bliver vejret uvægerligt diset og en overgang sikkert også tåget mange steder.

Solhøjden i midten af februar er stadig begrænset, så forvent pæne temperaturer, men ikke nødvendigvis solskin.

Sankt Peters varme sten

Et gammelt vejrordsprog siger, at Sankt Peter den 22. februar smider en varm sten i vandet. Med det menes, at ny sne efter denne dag har svært ved at blive liggende, og er det ikke blevet isvinter, så bliver det heller ikke tilfældet denne vinter.

Dagen har også et navn i almanakken: Peters Stol.

Vi får se.

Facebook
Twitter