Vintersolhverv: Nu begynder det endelig at blive mere lyst

Efter vintersolhverv i dag går vi igen mod lysere tider, når dagene bliver længere.

Solen er på vej op i Lille Vildmose. I dag er den stået op klokken 8:57. (Foto: Ruth Christensen © brugerbillede)

Hvis du er træt af mørke, så er i dag en god dag for dig. For det er vintersolhverv, hvilket betyder, at dagene fra i morgen nu begynder at blive længere.

Vintersolhverv er årets korteste dag og falder altid den 21. eller 22. december. I år er det i dag, den 21. december, og dagen er lige lidt omkring syv timer lang.

Gedser har 45 minutter med mere lys

Det præcise tidspunkt for vintersolhverv afhænger af, hvor du er. Dagen er for eksempel længere i Gedser end i Skagen. I nord er udsvinget større end i syd. Således er dagslængden i Skagen i dag kun seks timer og 30 minutter, mens den i Gedser er tre kvarter længere.

Solen går i dag ned over Limfjorden klokken 15:40.

Selvom vintersolhverv markerer den korteste dag på året, så havde vi faktisk allerede for en uge siden årets tidligste solnedgang. Allerede den 15. december gik solen igen senere ned, selvom det ganske vist kun drejede sig om få sekunder.

DMI's hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi langsomt får længere dage, selvom solen vil fortsætte med at stå senere op helt hen til en uge efter vintersolhverv.

Sådan deler du dine billeder

Hvor er du henne på årets korteste dag ? Ude ved kysten, på vej fra landet til byen, inde midt i byen eller på landet?

DR Vejret vil gerne have din billeder fra 21. december Det kan være billeder med sol, regn, mennesker og blæst. Skriv gerne et par linjer om hvordan vejret var, når du sender dit billede.

Du kan sende dem til 1212@dr.dk, vejret@dr.dk eller uploade dem på Instagram #DRVejr

https://twitter.com/dmidk/status/811522607015141376

Facebook
Twitter