Vintervejr kommer snigende

Frem mod weekenden bygger vejret op til sneboldskamp i weekenden.

Thorup Strand med en lavtstående sol, der skinner ind under skydækket. (Foto: Simona Petersen)

Det bliver gradvist koldere for hver dag vi nærmer os weekenden, og det betyder, at de byger eller den nedbør der måtte være, kan falde som sne.

Men vi skal først have en kold og grå tørvejrsdag at "varme" op på.

Onsdag bliver nemlig primært dækket af skyer med enkelte solkig. Skyerne på Bornholm holder dog ikke helt tæt, og der vil falde byger mest i form af regn, men måske også som slud.

Polarluft på vej

Vinden begynder at dreje i et nordøstligt hjørne, og det hiver kold polarluft ned over de relativt lune danske farvande.

Når kold luft møder varmt havvand, så kan snebyger skabes, og de første dage vil det især være østvendte kyster, der får lidt juledrys.

Snevejrsprognose

Som det ser ud nu, vil bygerne torsdag primært ramme Bornholm, Sydhavsøerne, Sydfyn og Syd- og Sønderjylland. Fredag og lørdag fortæller prognosen, at især Østjylland og dele af Østsjælland står for tur.

Og Søndag kommer en front ind over landet fra vest, og hvis temperaturen holder sig lav, kan det blive til udbredt sne til store dele af landet.

Prognoser ændrer sig, og hvor præcis nedbøren falder er ikke til at sige, men vejret har alle ingredienserne til et godt snevejr.

Facebook
Twitter