Voldsomt vejr giver problemer: Kloakdækslerne ryger af i Aalborg

I Aalborg advarer politiet om lyssignaler ude af drift og kloakdæksler, der bliver skubbet op.

Flere steder i landet er regnen væltet ned i dag.

Og i Aalborg har det i en periode stået så slemt til, at det har givet udfordringer for trafikken. En række lynnedslag har nemlig sat flere lyssignaler ud af funktion, og imens har den voldsomme regn fået kloakdæksler til at ryge af flere steder i byen.

Kloaksystemet har ikke kunnet følge med den hurtige nedbør i Aalborg. (Foto: Iben Steensbæk Andersen)

Det oplyser vagtchef og politikommissær i Nordjyllands Politi Karsten Højrup Kristensen.

- Vi har fået rigtig mange opkald, både til alarmcentralen og her til politiet. Der er sket ting og sager derude, siger han.

Karsten Højrup Kristensen oplyser, at man arbejder på hurtigt at få styr på lyssignalerne i byen.

- Det er formentlig lynnedslag, der har sat lyssignalerne ud af drift. Det giver selvfølgelig nogle problemer.

- Men vi har kontaktet de myndigheder og virksomheder, der har med det at gøre, og de arbejder på højtryk for at få dem op at køre igen, siger han.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det så ud, da regnen væltede ned over Aalborg tidligere i dag.

Voldsom regn lokalt

DMI varslede i går risiko for kraftig regn i hele landet. Men dagens regn har været særligt koncentreret om enkelte områder, fortæller DR's vejrvært Nina Maria Bendixen.

- Samlet set har det på landsplan ikke været så voldsomt. Der er i gennemsnit kun faldet 2,2 millimeter cirka. Men regnen er kommet i et tyndt strøg op gennem landet, fra Bornholm hen over hovedstaden og Nordsjælland, videre over Himmerland og så Vendsyssel.

- Så dem, der har fået meget regn, har fået rigtig meget. Og det er gået hurtigt. Mange steder har det været lige på kanten til et skybrud, men vi har indtil nu kun registreret et enkelt rigtigt skybrud omkring Gentofte, siger hun.

Et reelt skybrud kræver 15 millimeter regn på en halv time.

På kortet her kan du se, hvordan regnen har fordelt sig.

I området omkring Aalborg er der ud fra de seneste tal faldet lige under ti millimeter regn på en time. Når det sker på så kort tid, kan det give problemer som dem, politiet nu advarer mod.

Og så har vejret formentlig virket ekstra voldsomt i Nordjylland, fortæller Nina Maria Bendixen.

- Det har nok været ekstra voldsomt, fordi det har tordnet og lynet rigtig meget i det område. Og der er stadig mange lynnedslag i Nordjylland.

Pas på kloakdækslerne

Politiet ved ikke, hvor mange lyssignaler der er tale om, men det er "en hel del".

Det glæder dog Karsten Højrup Kristensen, at det ikke umiddelbart har skabt store udfordringer for trafikken i området - og der er heller ikke sket nogle ulykker.

- Det er heldigvis stilnet af igen nu. Men det regnede ganske voldsomt i en halv times tid. Et godt råd er, at man lige nu skal være opmærksom på kloakdækslerne. Vi har ikke fuldstændig styr på, hvor de er røget af.

- Når vi får oplysninger om det, sender vi selvfølgelig straks nogle derud for at ordne det, men der kan jo være nogen, vi ikke har set endnu. Og de er jo ikke så spændende at køre over, så man skal være ekstra opmærksom, siger vagtchefen.

Det har ikke været helt let at bevæge sig gennem Aalborg i bil her til eftermiddag.

Politiet har her til aften meldt ud, at uvejret nu er ovre i Nordjylland, og at der nu er styr på tingene i Aalborg. Både kloakdæksler er lyssignaler skulle fungere som normalt.

Ifølge DR's vejrvært vil en omgang som den, vi har fået i dag, normalt betyde koldere vejr i morgen. Men det får vi ikke denne gang.

- Det bliver faktisk endnu varmere i morgen med 25-30 grader. Og så får vi varm og fugtig luft, formentlig med tordenbyger og regnbyger lokalt, særligt i den sydvestlige del af landet, siger Nina Maria Bendixen.

Facebook
Twitter