Weekenden bliver våd

Efteråret ligger på lur i Atlanterhavet med regn, blæst og lavere temperaturer.

Der vil nogle steder være omkring otte graders forskel på sidste søndag og nu på søndag. (Foto: Finn Lembcke)

Sol og 23 grader i skyggen. Sådan lød sidste weekends vejrudsigt. I den kommende weekend bliver solen puttet godt om bag skyerne, og temperaturen tager et dyk.

Der bliver nemlig åbnet for lavtryksmotorvejen mod vest, og det giver plads til flere fronter med regn og blæst fra vest.

En tropisk forbipasserende

Det første lavtryk, der nærmer sig Danmark op til weekenden har oven i købet et navn: Humberto. Det er nemlig resterne af den orkan, som for en halv snes dage siden passerede tæt på den nordlige del af Bermuda som en kategori tre-orkan.

Herunder kan man se, hvordan den tidligere tropiske orkan har rejst over atlanten og nu ligger et simpelt lavtryk lige vest for Danmark.

Så meget vind får vi dog ikke.

Fredag blæser det blot en svag til jævn sydvestenvind, og lørdag hiver det lidt mere op i gevandterne. Både lørdag og søndag blæser det en jævn til frisk vind fra sydvest med op til hård vind ved kysterne.

Våd, vådere, weekend

Fredagen er præget af byger, men om aftenen klarer det noget op. Først i løbet af natten dukker et nyt regnvejr op fra vest, og det vil fylde godt i luftrummet hele lørdagen med kun sparsomt kig til solen. Temperaturen vil lørdag ligge mellem 14 og 17 grader.

Søndag vil solen blande sig lidt mere på himlen, mest mod nord og øst. Ellers bliver det skyet med udbredt regn fra sydvest.

Temperaturen søndag kommer til at ligge lige omkring de 15 grader.