Weekenden pakkes ind i ægte efterårsvejr

Byger, blæst og mulighed for at se solen giver klassisk september-vejr.

Der bliver blik til solen i hele landet, men i perioder vil skyer også fylde himlen. De kan have vand med sig, så weekenden igennem vil der være spredte byger over landet. Her er det havnen i Hirtshals, hvor solen prøver at trænge gennem skydækket. (Foto: Birger Josephsen)

Mens september startede med sommerlige fornemmelser med sol og over 21 grader flere steder i landet, så kommer weekenden i højere grad til at blive en påmindelse om, at vi har gang i en af efterårsmånederne. Det fortæller vejrvært ved DR Vejret Christian Cherry.

- Vi får byger i det meste af landet, men solen kommer frem mellem dem, og så vil temperaturen begge dage ligge mellem 15 og 18 grader. Lørdag formiddag ser det dog ud til, at Bornholm får regn på det meste af øen. Vinden vil weekenden igennem være let til frisk, mens den kan være hård langs kysterne.

Weekenden igennem vil der være byger på himlen. Mellem dem får solen dog også mulighed for at komme frem. I Haderslev betød det fredag flere vandpytter at spejle sig i. (Foto: Viggo Hjort Kohberg)

Både lørdag og søndag bliver altså umiddelbart uden udsigt til at ramme 20 grader. Og det kan være slut med dét niveau af temperaturer, vurderer Christian Cherry.

- I starten af næste uge kommer der en højtryksryg, men allerede tirsdag bliver det meget efterårs-agtigt igen, og vi får regn og blæst fra vest. Det varer ved onsdag og torsdag også.

Så der er umiddelbart ikke udsigt til, at vi kommer op på de 20 grader i den nærmeste fremtid, siger han.

I følge Christian Cherry er der dog en mulighed for, at vi i en kort periode kan få mere tørt og stabilt vejr med højere temperaturer. Et højtryk i Sydeuropa kan rykke sig nordpå i løbet af de næste par uger, og sker det, vil der igen være mulighed for en lun september.

Facebook
Twitter