Weekendvejr: Tåge sætter en dæmper på temperaturen

Da der ikke er meget vind, vil det især være solopvarmning, som bestemmer tågens skæbne.

Det er sandsynligt, at Lillebæltsbroen gemmes væk i tåge eller dis både lørdag og søndag morgen. Men selvom dele af landet vågner til tåge i weekenden, vil eftermiddagene være med en del sol og temperaturer tæt på 20 grader. (Foto: Michael Westermann © (arkivfoto) DR Vejret)

Der er lagt i kakkelovnen til et weekendvejr, som appelerer til smil på læben hos de fleste. Det bliver nemlig tørvejr hele weekenden, og samtidig bliver det lunt.

Men inden du pakker strandtaske og lader den tykke trøje ligge derhjemme, så skal du lige være opmærksom på, at vi sandsynligvis snydes for temperaturer over 20 grader.

Det kan vi i så fald takke tågen for.

Solen vinder 2. halvleg

Både lørdag og søndag er der risiko for tåge i morgen- og formiddagstimerne.

Om lørdagen er det især i de sydvestlige landsdele, hvor tågen holder fast i grebet. Vestjylland, Sønderjylland, det sydvestlige Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Bornholm skal ikke regne med mange solstråler før henover middag.

Men så snart solens ståler har fået gjort kål på tåge og dis, vil hele landet opleve en lun og solrig eftermiddag.

Temperaturen vil mange steder ligge mellem 17 og 20 grader. Da vinden kommer omkring Sydvest, vil der være lidt køligere langs den jyske vestkyst og på Bornholm. De højeste temperaturer får man formentlig på Djursland, i Sønderjylland og omkring hovedstaden.

Søndag sover solen længe

Søndag er det et større område af landet, som døjer med tåge i den første halvdel af dagen. Det er dog muligt, at den nordligste, sydligste og østligste del af landet slipper for tåge.

Tilgengæld er det meget sikkert, at tågen i Jylland syd for Limfjorden, på Fyn og på store dele af Sjælland hænger tungt i dagens første timer.

Derimod ser det ud til, at der er en smule mere vind, da vinden tiltager i løbet af formiddagen. Det vil skabe den omrøring, der skal til for, at vi hurtigere kan se en forløsende effekt.

For at finde de højeste temperatuer på søndag skal vi rette blikket mod det vestlige og sydvestlige hjørne af Jylland samt Vestfyn og Vestsjælland.

Her er der mulighed for, at termometeret lokalt viser mere end 20 grader.