Weekendvejret bliver en blandet fornøjelse

Der kommer både perioder med regn og sol i weekenden.

Det bliver en weekend fyldt med skyer, men også lidt sol en gang i mellem. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Hvis du har gået og krydset fingre for høje temperaturer og sol fra en skyfri himmel her i weekenden, så bliver du nok skuffet.

Weekendvejret bliver nemlig en blandet fornøjelse, fortæller DR-meteorolog og vejrvært Mikael Jarnvig.

- Fredag formiddag og en del af eftermiddagen vil der være mange skyer. Men i løbet af eftermiddagen vil der komme lidt huller til solen først i Nordvestjylland og senere i sydøst. Det bliver dog ikke nogen fantastisk fredag, siger han.

Temperaturen vil ligge på mellem 17 og 21 grader. Det er særligt Fyn og Sjælland, som kan få glæde af de lidt varmere temperaturer.

- Jeg tror, at når vi kommer frem til fredag aften, så kan man godt klappe stolen ud og sætte sig udenfor. Det bliver rimeligt pænt, man skal dog have en trøje på, lyder det fra meteorologen.

Lørdag bliver pænest

Natten mellem fredag og lørdag bliver en kølig en af slagsen. Temperaturerne vil komme ned på omkring otte grader.

Men når vi kommer til lørdag morgen, så ser det straks langt bedre ud.

- Dagen ser ganske pæn ud. Der kommer solskin i særligt den nordlige del af Jylland, henover Sjælland og på Bornholm. Temperaturerne vil stadig ligge omkring 20 til 22 grader, forklarer Mikael Jarnvig og fortsætter:

- Men hvis man bor i Sydvestjylland, så begynder det altså at regne igen om aftenen, så hvis man gerne vil nyde en lidt pænere dag, så skal man stå tidligt op. Skyerne kommer allerede om eftermiddagen, og så er det slut med sol for den lørdag.

I løbet af natten til søndag vil regnvejret brede sig over landet.

- De fleste vil derfor opleve søndag som en overskyet dag med regn. Hvis man skal være ude på cykel- eller gåtur, så skal man endelig huske regntøj eller paraply, lyder det fra meteorologen.

Pæn start på en ny uge

Selvom weekenden måske ikke bliver den mest solrige, så starter næste uge allerede bedre.

- Regnen forsvinder, og natten til mandag bliver tør. Vi starter derfor på en ny, frisk uge med solskin, så det bliver en ganske pæn mandag, siger han afsluttende.

Juli har overordnet set ikke vist sig fra sin bedste side. Hvis prognoserne holder, så bliver det den koldeste juli i 22 år.

Derudover ligger antallet af solskinstimer indtil nu 20 procent under det, vi normalt kan forvente.

FacebookTwitter