Weekendvejret bliver ustadigt og blæsende

Ustadigt vejr præger prognosen, og særligt søndag kommer der sus i skørterne.

(arkiv) I slutningen af weekenden blæser det op. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Hvis du håber på en weekend med indendørs sysler, så er vejret med dig. Det bliver nemlig et par dage med ustadigt vejr, og så sender vejrguderne endnu et kraftigt lavtryk forbi os med en del blæst til følge.

I morgen lørdag kan solen titte ned til beboerne i den østlige del af landet. Der er skyer til resten af landet, og i løbet af dagen kommer der regn eller byger vestfra. Termometeret vil toppe et sted mellem tre og syv grader, og vinden vil ikke gøre sig særligt bemærket hos de fleste med udsigt til svag til frisk vind fra vestlige retninger. Ved Vestkysten op til hård vind fra vest og nordvest.

Lørdag aften tager regnen et lille hvil med en opklaring fra nordvest, men ud på natten bliver det igen skyet vestfra, og regnen vender retur. I første omgang i Vestjylland. Det bliver mellem to frostgrader og tre plusgrader.

En søndag med sus

Søndagen begynder overskyet og med regn. Senere på dagen klarer det en lille smule op fra vest, men der vil stadig komme byger.

Det vil stadigvæk være relativt lunt for årstiden med dagtemperaturer mellem fem og otte grader. Og så kommer vinden til at spille med musklerne - den tiltager i løbet af dagen og bliver jævn til hård fra sydvest og vest, senere vest og nordvest, og ved Vestkysten op til hård kuling.

I løbet af natten til mandag gearer vinden op, og det vil blæse en frisk vind til kuling fra nordlige retninger. Ved Vestkysten op til hård kuling med vindstød af stormstyrke.