Weekendvejret: Jævn, våd og småblæsende

Et lavtryk slynger flere områder med regn og byger ind over os fra vest-sydvest i de kommende dage.

Weekenden byder på perioder med tørvejr og lidt sol, men også regn og byger. Klassisk efterårsvejr med en frisk vind fra sydvest. (Foto: Palel Hoffmann)

En klassisk efterårsweekend, drevet af en lavtrykscirkulation vest for Danmark, venter forude.

Lørdag på det våde jævne

Lørdag vil det være vådt mange steder i landet. Mod øst står den på lidt regn først på dagen, mens vi mod vest nedlægges af byger. Men det bliver nu ikke vådt i en uafladelighed, indimellem kommer der også perioder med tørvejr og sol tilsat en let til frisk vind fra sydvest. Vinden øger dog natten til søndag hvor et regnvejr breder sig fra syd, så her kan vi komme op på kuling ved Østersøen.

Søndag efterhånden jævnt tørt

Først på dagen er der fortsat regn og byger over Danmark, men det klarer op og efterhånden bliver det kun til få byger. Sammen med opklaringen begynder vinden også at falde til ro, men først på dagen er det endnu med kulingstyrker på Bornholm.

Novembertemperaturer på det jævne

Med temperaturer omkring 7 til 10 grader er der langt til fordum temperaturrekorder. Den varmeste novemberdag faldt således den 2. november 1968 og bød på hele 18,5 grader, mens den koldeste novemberdag rystede folket med -21,3 grader den 30. november 1973.

Så forvent ikke de store overraskelser andet end den vekslen mellem regn og sol nu engang kan bidrage med.

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter