Weekendvejret kan blive med torden og 'ned' til 20 grader

Månedsprognose fra DMI lover køligere og vådere vejr fra slutningen af weekenden.

Sommerens festivaler er skudt i gang, og i weekenden er der Northside i Aarhus. Men nu tyder vejrprognoserne på, at vejret begynder at slå om. Arkiv (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Varme søvnløse nætter, hvor du svedende vender og drejer dig under et lagen. Næste dag er hovedet tungt som bly.

I lang tid har solen braget ned over os, og maj har sat rekord som den varmeste maj, vi nogensinde har oplevet i Danmark, men nu kan varmen og de for nogen lange hede nætter måske være ved vejs ende.

For ifølge DMI tyder noget på, at vejret slår om i weekenden. En koldfront kan nemlig være på vej ind over land fra vest, og det betyder, at der kan komme nedbør og torden, siger Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog.

Søndag kan byde på temperaturer helt ’ned’ til 20 grader, og dagen kan ende med torden.

- Prognoserne er ikke enslydende, men der begynder at være nogle signaler, som vi ikke har set i lang tid, siger Lars Henriksen om udsigten til byger.

Ingen grund til varme trøjer endnu

Ifølge den månedsprognose, som DMI netop har sendt ud, vil vejret fra slutningen af weekenden og i næste uge blive køligere, og der kan komme byger flere steder.

Meteorologen kan dog ikke sige noget om, hvor det kan komme til at regne mest på grund af prognosernes usikkerhed.

Ifølge vejrtjenestens langsigtede prognoser er det nu ikke fordi, vi behøver at finde de varme trøjer frem igen lige med det samme. I næste uge ser temperaturen ud til at lande mellem 18 og 23 grader i dagtimerne med en blanding af sol og skyer. Men byger kan blive hyppigere, og de kan være kraftige med hagl og torden.

I uge 25 bliver prognoserne stadig mere usikre, men ifølge DMI er det mest sandsynlige, at den ustadige vejrtype fortsætter frem til sankthans. Der kan stadig blive pæne, lune og tørre dage i stil med dem, vi har nu.