Weekendvejret: Køligere og mere vådt

Den tidligere orkan Maria kommer til at præge weekendvejret med regn og blæst, og skifter varmen fra sydøst ud med en noget køligere vind fra vest.

Denne weekend begynder efteråret så småt at bekende kulør med alt godt fra vejrpaletten - undtagen sne og nattefrost. (Foto: Christina Eleonora Frost - Frederiksberg © (C) DR brugerbillede)

Efter en længere periode med lune temperaturer og ikke ret meget regn, ser det ud til at dybe lavtryk fra Atlanten og den tidligere tropiske orkan Maria får ændret stimen af østenvind til vestenvind med køligere luft og mere regn.

Weekenden byder dermed også på markant mere ustadigt vejr, selvom der også er stunder med sol og tørvejr.

Fredag eftermiddag hvor de fleste går på weekend, er det formentlig kun bornholmerne, som kan nyde sol og tørvejr. I resten af landet står den på flere skyer og lidt regn af og til - især mod vest.

Det er dog stadig den lune vind fra sydøst, som præger vejret, og det hjælper temperaturen op omkring 15 til 18 grader.

Lørdag bliver våd mange steder

Lørdag skal et regnvejr passerer landet fra vest, men det går lidt langsomt og ser ikke ud til at nå det østlige Sjælland før sidst på dagen, og på Bornholm får man formentlig først regnen fra søndag morgen.

Lørdag midt på dagen er der regn mange steder i de centrale og vestlige dele af landet. Længst mod øst kan man nok nyde hele dagen i tørvejr. (© (c) DR)

Det bliver derfor også en noget langsom og noget sparret opklaring, som breder sig til den jyske vestkyst i løbet af lørdag eftermiddag.

Søndag ophold mellem to regnvejr

Søndag morgen står man i de østlige egne op til regn og skyer, mens man mod vest godt kan nyde en pæn formiddag med tørvejr og gode chancer for sol.

Opklaringen trækker mod øst i løbet af dagen, mens jyderne på ny får regnvejr fra vest. Og denne gang ser det ud til at blive en temmelig våd omgang.

Det kraftige regnvejr ser ud til at nå forbi Storebælt sidst på eftermiddagen, så mod øst er der gode chancer for at nyde eftermiddagen i tørvejr.

Søndag bliver præget af mere regn fra vest, og nogle steder kan det godt blive kraftigt. I løbet af dagen blæser det igen op, og derefter bliver det mere ustadigt. (© (c) DR)

Lidt køligere weekendvejr

Temperaturen falder gradvist henover weekenden og lander mest omkring 13-16 graders varme. Til gengæld aftager vinden en smule i løbet af lørdagen, men tiltager så igen op ad søndagen og bliver jævn til hård fra syd - ved kysterne op til kuling.