Weekendvejret: Perioder med sol

Vi går en periode med mildt og behageligt efterårsvejr i møde.

Skyerne slipper vi ikke helt af med, men der bliver gode chancer for tørvejr og over 15 grader mange steder. (Foto: Ole Hougaard - Hadsten © (C) DR brugerbillede)

Fredag eftermiddag, hvor de fleste går hjem på weekend, står den på både sol og skyer og en 15-18 graders varme, men både længst mod øst og mod vest er der flere skyer og lidt regn af og til.

Natten til lørdag er der ikke meget vind, og temperatuen falder til omkring seks grader nogle steder. Og der er også her og der en risiko for tåge og dis, som kan drille lidt lørdag morgen.

Lørdag: Perioder med lidt sol

Lørdag kan tåge og lave skyer drille i morgentimerne, og på Bornholm står den på flere skyer og lidt regn af og til.

Regn og skyer trækker vestover i løbet af dagen og giver dermed en opklaring til Bornholm. Andre steder i landet kan solen godt kigge frem af og til, men det bliver formentlig ikke i lange perioder. Lørdagen må derfor betegnes som hæderlig med temperaturer omkring 15 til 18 grader.

Tåge og dis kan forekomme på alle tidspunkter af året, men tåge kan godt lide kolde nætter og vindstille vejr - så det kommer vi nok til at se mere til den kommende tid. (Foto: Christina Johansson)

Søndag: Solen kigger frem til alle

Søndag morgen er der igen risiko for tåge og dis, som dannes i løbet af natten, og nu er det især de centrale og vestlige egne, som ligger med skyer og måske lidt regn først på dagen.

Lun luft strømmer dog op til landet fra sydøst og skubber skyer og småregn ud af landet i løbet af dagen. Så de fleste vil få en pæn søndag med gode chancer for sol - i hvert fald op ad dagen, og temperaturer som kommer op på 14 til 17 grader.

Hvis det ikke lige regner, så vil weekendens vejr føles ganske behageligt, idet det fortsat mest er en svag til jævn vind, som blæser ind over landet fra østlige eller skiftende retninger.