Weekendvejret sender varme til Royal Run og Broløbet - men du kan godt få våde løbesko

Det ustadige vejr holder kun kortvarigt, mere sol og varme er på vej.

Igen i år løbes der Royal Run i hele landet. Billedet er fra Kronprins Frederiks løb i København i 2018. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Når hundredtusindvis af snørede løbesko i weekenden passerer broer, landsdele og måske også en Kronprins i løbetøj, kommer det til at ske i fin temperatur. Men det er ikke sikkert, at vejret vil være til alles fornøjelse.

Mens de seneste uger har givet os højtrykpræget vejr med tørre, varme og solrige dage, så passerer et lavtryk i weekenden landet. Og det kommer til at gå ud over de to sportsbegivenheder Broløbet lørdag og Royal Run søndag, siger vejrvært fra DR Vejret Anders Brandt. Lørdag er der dog mulighed for, at man kan klare ruten Sjælland til Fyn i tørvejr.

- Der er risiko for en enkelt byge eller to, mens løberne passerer Storebæltsbroen, og så vil der blæse en let til jævn sydvestenvind. Dermed bliver løberne mødt af det, man kan kalde en mod-sidevind hen over Storebælt. Temperaturen vil ligge omkring det for løbere behagelige 18-19 grader.

Når Broløbet afvikles lørdag, vil der med lidt held være solstrejf på himlen og et ophør i bygerne. Her er det Storebæltsbroen fra luften.

Bygerne trækker ind over landet fra sydvest, som er vindretningen weekenden igennem. Der kan dog være store lokale forskelle på, hvor meget vand der falder, og hvornår.

Royalt løbevejr inkluderer byger

Det ustadige vejr holder ved til søndag, hvor Royal Runs løberuter bliver betrådt flere steder i landet. De flere end 75.000 deltagere får generelt pænt vejr, men de tidlige løbere skal forberede sig på, at der kommer andet fra himlen end solstråler, siger Anders Brandt.

- Royal Run kan se frem til fint løbevejr. I Aalborg kan der først på dagen komme nogle byger, ellers ser det mest tørt ud - endda med chance for lidt sol. De bedste solchancer er der i Odense og København.

Der vil være mere vind søndag end vi har haft resten af ugen, så det kan også mærkes. Særligt i de nordlige egne.

- Vinden vil være let til jævn fra sydvest og vest. I Aalborg kan den i løbet af dagen tiltage til en frisk vind.

Og uanset hvor i landet, man skal løbe om kap med Kronprinsen, er temperaturen oplagt til shorts og korte ærmer.

- Temperaturerne vil ligge mellem 16 og 20 grader, køligst først på dagen.

I den kommende uge vender det stabile og tørre sommervejr retur i starten af ugen.