Weekendvejret svinger helt vildt - slud og tøsne på søndag

Vejret denne weekend byder på alt fra drønende solskin til slud og tøsne.

Der venter os en livlig omgang weekendvejr, hvor mange vil opleve at vejret mere end en gang skifter nok så markant. Sammenfattende kan det hele vist godt karakteriseres som "mere vinter end vår".

Lørdag morgen med et koldt regnvejr, er udbredt i hele Syd- og Sønderjylland samt Lolland og Falster og Bornholm, også store dele af Fyn og Sjælland må døje med våde morgentimer.

Lusket temperatur inden opklaring

Temperaturerne lørdag morgen er ret luskede, med let frost i græshøjde i Midt- og Nordjylland, og derfor også temperatur i den nordlige del af regnområdet, som måske kan fremkalde lidt slud en kort overgang.

Opklarende vejr med solskin breder sig fra Nord- og Midtjylland ned over landet og til frokost mangler kun Bornholm at se opklaring - her bliver det først ved 14-tiden at solen bryder frem.

Samtidig med opklaringen stiger temperaturen til 5-8 grader og vinden drejer vinden nordvest og bliver ganske mærkbar.

Enkelte eftermiddagsbyger vil afløse solskin i Østjylland , på Fyn og dele af Sjælland.

Det kolde hjørne

At vind fra nordvest ikke er det foretrukne hjørne når vi skal have forår bliver bøjet i neon; i det klare vejr lørdag aften rasler temperaturen nedad igen og inden midnat er der frost mange steder.

Så hvis du elsker de vinterlige morgener med klar luft, sol og rim i græsset så bliver du mange steder belønnet på fineste vis søndag morgen, hvor der er svag vind udbredt frostvejr.

Søndag kommer der slud, tøsne og regn

Den fine - men vinterlige - morgen afløses så i søndagens løb af en regulær omgang nedbør som skal bruge hele dagen på at arbejde sig fra vest mod øst. Og ordet nedbør er bevidst valgt for regnen kan mange steder gå over i slud eller decideret tøsne.

Der er med andre ord dækket op til en kold og sjappet søndag, med temperaturer mellem 1 og 5 grader.

  • Print
  • Del artiklen: